Verbreed je horizon met volksfilosoof Bas Haring

Foto: Henk Wildschut

Oosterbeek –  Nederlands bekendste filosoof Bas Haring komt naar Bibliotheek De Klipper. Hij filosofeert erop los: want heeft een hert ook een stem als het gaat over natuurbehoud?

Of is een mens toch belangrijker? Bas Haring maakt een groot en ingewikkeld vraagstuk – hoe we mens en natuur met elkaar kunnen verbinden – toegankelijk en bespreekbaar.

Wil je ook meepraten? Kom dan op dinsdagavond 6 december van 19.30 tot 21.00 uur naar de Bibliotheek Oosterbeek. Filosofeer mee zodat we samen ontdekken hoe we mens en natuur met elkaar kunnen verbinden.

Natuur een stem geven

Bas Haring denkt veel na over het onderwerp ‘op welke manier geven we de natuur een stem’. Een actueel thema, zeker in de gemeente Renkum zo aan de voet van de unieke Veluwe. Wat wil de natuur zelf om de Veluwe zo gezond mogelijk te houden? Kunnen we de natuur ook een stem geven? En als we de natuur een stem geven, wie is dan de natuur? Of zijn daar toch weer mensen voor nodig?

In 2015 won Bas Haring de Duidelijke Taalprijs, als Nederlands ‘meest duidelijke denker’. Hij kan als geen ander op een heldere en prikkelende manier mensen aan het denken zetten. Wie weet vinden we antwoorden op al deze vragen zodat we met elkaar blijven genieten wat de natuur ons biedt.

Over Prof. Dr. Bas Haring

In 1992 behaalde Bas Haring zijn doctoraal aan de Universiteit Utrecht in Cognitieve Kunstmatige Intelligentie (CKI), waarna hij in 1997 promoveerde op zijn onderzoek over cognitieve kunstmatige intelligentie. Sinds 2006 is hij bijzonder hoogleraar aan de Universiteit Leiden waar hij de leerstoel ‘Publiek begrip van Wetenschap’ bekleedt.

Hij schreef verschillende boeken waaronder Voor een echt succesvol leven (2007)– een pleidooi voor een onsuccesvol leven, Kaas en de evolutietheorie (2001), De ijzeren wil (2003), over het brein, bewustzijn en denkende machines en Vallende Kwartjes – Een slimme selectie van leesbare wetenschap(2010) (in samenwerking met Ionica Smeets). In 2009 was hij de auteur van het essay voor de Maand van de Filosofie, getiteld Het aquarium van Walter Huijmans. In de herfst van 2011 kwam zijn nieuwe boek Plastic panda’s. Over het opheffen van de natuur uit over de waarde van biodiversiteit.

Bijeenkomst bijwonen?

Je bent welkom op dinsdagavond 6 december van 19.30 tot 21.30 uur in de Bibliotheek Oosterbeek, Gen. Urquhartlaan 1 tel: 026-333 49 82.

Entree: € 10,00 voor bibliotheekleden, € 12,50 voor niet-leden en gratis voor plusabonnement. Reserveren kan via Bibliotheek Oosterbeek of online via bibliotheekveluwezoom.nl/agenda.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen