Toenemende kans schaatsen op natuurijs met dit koude weer

Foto: Annca pictures, Pixabay

Het is waarschijnlijk een kwestie van tijd voordat er in Nederland geschaatst kan worden met het koude weer dit weekend. Komende week ontstaat er naar verwachting op steeds meer plaatsen een ijsvloer, meldt Weeronline zaterdag.

In eerste instantie gaat het om ondergelopen banen en later in de week mogelijk ook ondiepe plassen en sloten met stilstaand water. Daarvoor moeten de nachten wel helder en koud verlopen. Want grotere plassen blijven voorlopig onbetrouwbaar, waarschuwt de weerdienst.

Nachtvorst op flinke schaal

Op zaterdag en zondag is het in Nederland flink koud met op grote schaal nachtvorst. Heel lokaal kan de temperatuur ook overdag onder het vriespunt blijven. Sloten en plassen krijgen een laagje ijs, maar dit ijs is nog niet goed genoeg om op te schaatsen. IJsbanen die worden aangelegd door skatebanen te besproeien zullen waarschijnlijk de komende week wel open kunnen.

Je kunt de natuurijs-schaatskaart hier vast in de gaten houden. Die is overigens is ook te downloaden als app zowel in de App Store als Google Play, zoek op ‘schaatskaart’ en je komt hem vanzelf tegen.

Bron: Nieuws.nl/ANP

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen