Eindejaars Plantenjacht Floron

Een voorbeeld van een winterbloeier is de paarse dovenetel
Een voorbeeld van een winterbloeier is de paarse dovenetel
Foto: Aritha via Pixabay

Floron houdt voor de negende keer de Eindejaars Plantenjacht. Tot en met dinsdag 3 januari gaan plantenliefhebbers overal in ons land op zoek naar bloeiende planten. De ‘buit’ van deze jacht is dat de meer te weten komt over welke plantensoorten bloeiend het winterweer trotseren.

Deelnemers kunnen niet alleen op plantenjacht, maar ook gezellig aansluiten bij één van de 40 wandelingen. Hiernaast zie je de resultaten van vorig jaar. Nieuw dit jaar is het doorgeven van waarnemingen via de Vera-app. Onder de (+)-knop op het startscherm een formulier voor de plantenjacht te vinden. Je hoeft je niet aan te melden voor de Verspreidingsatlas. Ook kun je gebruikmaken van beeldherkenning van Plantnet.

Doe mee! De regels zijn eenvoudig:

  • Kies een moment tot en met 3 januari, met goed weer voor een wandeling.
  • Noteer gedurende één uur alle wilde en verwilderde planten die in bloei staan (geen tuinplanten). Je hoeft geen aantallen te noteren. Gebruik de zoekkaart hiernaast om planten op naam te brengen.
  • Geef de resultaten door aan FLORON. Laat ook zien wat je gevonden hebt op Twitter met #plantenjacht. En deel je mooiste foto’s op de Facebook-pagina van Floron of die van jezelf. Zo maak je andere natuurliefhebbers enthousiast om ook mee te doen.

Download hier de zoekkaart van winterbloeiers.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen