Lezing: ‘Erfgoed Gezocht’ … en gevonden!

Foto: Erfgoed Gezocht

Renkum – Dat de Veluwe en de Utrechtse Heuvelrug veel resten uit de prehistorie herbergen was wel bekend, maar minstens zoveel bleek nog onontdekt te zijn.

In de afgelopen jaren hebben duizenden vrijwilligers binnen het burgerwetenschapsproject ‘Erfgoed Gezocht’ op hoogtekaarten gespeurd naar archeologisch erfgoed. Door hun enorme inzet is de Veluwe nu honderden voorheen onbekende grafheuvels rijker. Ook zijn talloze vierkante kilometers aan prehistorische akkercomplexen (ook wel raatakkers of ‘Celtic fields’ genoemd) ontdekt en in kaart gebracht.

Lees ook: Burgerwetenschappers ontdekken meer dan 1000 nieuwe grafheuvels

Erfgoed Gezocht

Eva Kaptijn is archeoloog en projectleider van ‘Erfgoed Gezocht. In haar presentatie vertelt zij meer over dit project en over de waardevolle bijdrage van burgeronderzoekers. Ze zal ons uitleggen wat de nieuwe ontdekkingen in het Renkums Beekdal en omgeving betekenen voor onze kennis van de prehistorie van Gelderland, van Nederland en zelfs van Europa.

Plaats:             Boscafé ‘De Beken’, Nieuwe Keijenbergseweg 174, 6871 VZ Renkum
Datum:            Woensdag 15 februari 2023
Aanvang:        19:30 uur. De zaal is open vanaf 19:00 uur
Kosten:           €5,00 voor toegang en koffie/thee in de pauze. Te betalen bij de online aanmelding.
Aanmelden:    Klik op Aanmelden en Betalen. Zie ‘Toelichting aanmelden en Betalen‘.
Contact:          [email protected] ; Tel.: 06 3860 6262

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen