Hagelstenen zo groot als golfballen? Bescherm je auto met dekens!

Foto: Hans, pixabay

Menig autobezitter zal schrikken bij het bericht van grote hagelstenen die verwacht worden met het komende onweer. Wie het eerder meemaakte, weet wat we bedoelen.

Je auto wordt een poffertjespan!

Dikke dekens en dekbedden

Het mooiste zou zijn, als je auto ergens onder staat of in een garage maar dat zal voor de meeste autobezitters niet zo zijn. Om je auto dan toch te beschermen tegen de hagelstenen kun je ook je auto ‘inpakken’. Het wordt in landen waar het vaker hagelt met grote stenen vaak gedaan, tussen de bergen komt hagel veel vaker voor. In Europa hebben landen als Oostenrijk er daarom veel meer mee te maken.

Een dekbed, een dikke gewatteerde deken, of een stapel dekens, meerdere grote handdoeken, het kan je allemaal helpen de schade aan je auto te beperken. Maar ook aan je motor of je scooter natuurlijk!

Leg de deken(s) over het dak van je auto, de motorkap en achterklep als die er is. Gebruik meerdere lagen als je dunnere stof hebt zoals handdoeken. Verzwaar ze, of bindt ze vast met touw/banden om de auto heen zodat ze vast liggen. Je kunt ze eventueel ook meteen nat maken. Vaak komt eerst de wind, zo voorkom je dat ze weg of opwaaien.

Binnen kun je dan de hagelbui afwachten. De dekens zorgen voor demping en de hagelstenen komen daardoor niet zo hard op het metaal terecht. Het is niet gezegd dat je hiermee helemaal geen schade krijgt aan je auto. Dat zal ook aan de hagelbui liggen maar met wat mazzel, is er straks niets te zien van enige hagelsteen die je auto terroriseerde.

Lees ook: Update: zondag code oranje in zuiden en oosten: onweer, hagel en wind

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen