Dahlia Spektakel op De Boschhoeve in Wolfheze

De zomerbloem bij uitstek door alle kleuren en vormen. Van pompon tot schotelformaat
De zomerbloem bij uitstek door alle kleuren en vormen. Van pompon tot schotelformaat
Foto: Theo van Liempt

Wolfheze – Op zaterdag 2 en zondag 3 september 2023 maakt Kwekerij/Tuin De Boschhoeve deel uit van een open tuinenweekend (vier tuinen) met de dahlia in de hoofdrol.

Deelnemende tuinen zijn De Hubertushof en In de Boomgaard (de tuin van Marieke Nolsen), allebei in Leusden, de Beukenhof in Barneveld en de privétuinen van Kwekerij/Tuin De Boschhoeve in Wolfheze. Elke tuin heeft een heel eigen karakter maar toch is er op zijn minst één gemeenschappelijke noemer en dat is het inspirerende gebruik van dahlia’s. Deze veelzijdige bloemen stelen de show in grote én kleine tuinen, zowel solitair als in groepen, in borders én in de pluktuin. Want als dahlia’s eenmaal bloeien kun je er de hele zomer, tot aan de eerste nachtvorst, van blijven plukken.

Dahlia ruim vertegenwoordigd

In de diverse tuinen en borders van De Boschhoeve is de dahlia ruim vertegenwoordigd. Van kleine pomponnetjes tot bloemen van schotelformaat en alles daar tussenin. Tijdens dit open tuinenweekend zijn er (meestal) geen dahliaplanten meer te koop maar er kan wel volop van worden geplukt. Ook kan het zien van zoveel verschillende dahlia’s helpen bij het maken van plannen voor de tuin van volgend jaar. Begin volgend jaar biedt De Boschhoeve namelijk weer een ruime selectie van dahliaknollen in zak en vanaf mei zijn er weer heel veel dahliaplanten in pot verkrijgbaar. Deze worden in de maanden daarvoor met zorg en geduld opgepot

Voor de inwendige mens wordt gezorgd met koffie en thee met wat lekkers. Tijdens het Dahliaspektakel op 2 en 3 september is De Boschhoeve geopend van 10.00-17.00 uur.

Je vindt De Boschhoeve aan de Boshoeve 3 in Wolfheze

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen