ANWB adviseert mensen donderdag thuis te werken vanwege storm

Foto: leemurry01, Pixabay

De ANWB adviseert mensen om donderdag thuis te werken vanwege storm Ciarán. Door sterke wind en regen kunnen er langere files dan gebruikelijk ontstaan.

Een woordvoerder van de ANWB zegt dat bij regen en wind vertraging snel kan oplopen. “Door regen houden automobilisten meer afstand en door de verwachte wind kan het extra onstuimig worden.”

Daarnaast kunnen incidenten ervoor zorgen dat files langer worden en de vertraging oploopt. De woordvoerder wijst op de mogelijkheid dat bomen omvallen en op de weg terechtkomen. “Veel bomen staan nog in het blad en vangen daardoor meer wind.” Het is moeilijk te voorspellen hoeveel hinder het verkeer zal ondervinden. “Het is maar net waar iets gebeurt”, aldus de woordvoerder.

De ANWB roept mensen daarom op om te kijken of ze kunnen thuiswerken en om de verkeersinformatie goed in de gaten te houden. “Er gaan zeker files ontstaan”, zegt de woordvoerder.

ProRail zet extra materieel en personeel in op spoor 

ProRail gaat donderdag extra sleepvoertuigen en personeel op het spoor inzetten vanwege storm Ciarán. ProRail zet een extra wegsleeplocomotief in voor als treinen door het slechte weer stranden op het spoor. Ook heeft het zogeheten Unimogs tot zijn beschikking. Dat zijn een soort kleine vrachtwagens die op het spoor kunnen rijden om treinen weg te slepen.

De Unimogs kunnen pas sinds 1 oktober gebruikt worden, omdat er een speciale training nodig is om de voertuigen te besturen. Een woordvoerder zegt dat ProRail ook genoeg bestuurders klaar heeft staan voor donderdag. Ook wordt er op een aantal plekken extra personeel ingezet om eventuele storingen af te handelen.

Vooralsnog lijkt de verwachte storm geen invloed te hebben op de dienstregeling, laat de NS weten. Een woordvoerder zegt dat de spoorwegmaatschappij de weersverwachting “nauwlettend” in de gaten houdt. De NS raadt reizigers wel aan om regelmatig de reisplanner te raadplegen.

Bron: Nieuws.nl/ANP

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen