Natuurbeelden – zichtlijnen en blikvangers aan de voet van de Veluwe

Zichtlijnen en blikvangers aan de voet van de Veluwe
Zichtlijnen en blikvangers aan de voet van de Veluwe
Foto: Natuurbeelden

Grafisch ontwerper Hein Niemeijer, fotograaf Daan van Oort en schrijfster Miriam Guensberg bundelden hun talenten en ontvoeren je met ‘Natuurbeelden’ bladzijde na bladzijde naar de schilderachtige parels van de Zuid-Veluwe.

Ze laten je ronddwalen in een gebied dat zowel landschappelijk als historisch meer dan het verkennen waard is. Het boek leert je preciezer kijken naar dingen waar je vaak achteloos aan voorbij wandelt. Zo verrijkt het je omgeving en ook jezelf. Dit prachtig vormgegeven unicum neemt je mee naar de zichtlijnen, blikvangers en beelden in en rond Oosterbeek, Wolfheze, Doorwerth, Renkum, Arnhem, Schaarsbergen, Velp en Rheden.

Unieke ligging

Al van oudsher is de omgeving van Oosterbeek en Wolfheze door zijn unieke ligging een dorp dat Kunstenaars en schrijvers heeft aangetrokken. Ook vandaag de dag, waarin de diversiteit van het milieu het helaas vaak moet afleggen tegen economisch belangen, inspireert het heuvelachtige landschap aan de voet van de Veluwe liefhebbers van kunst, natuur en geschiedenis tot creëren en recreëren. ‘Natuurbeelden’ omsluit de schoonheid van de natuur in woord, beeld en vormgeving en doet je beseffen hoe bijzonder dit kleine stuk Nederland is.

Natuurbeelden heeft 192 bladzijden en laat de volgende natuurgebieden zien: De Rosandepolder, Landgoed Duno, Het Renkums Beekdal, De Wolfhezerheide, Landgoed Warnsborn, Landgoed Mariëndaal, Landgoed Oorsprong | De Hemelse Berg, Nationale Park De Veluwezoom.

De kunstwerken in het boek zijn van: Marius van Beek, Fransje Povel Speleers, Jits Bakker, Jan van IJzendoorn, Klaas Gubbels, Wessel Couzijn, Henk Zweerus, Jantien Mook, Ruud Jan Kokke.

Signeersessie

Het boek verschijnt zaterdag 18 november, bij boekhandel Meijer & Siegers te Oosterbeek vindt van 11.00 tot 13.00 uur de signeersessie plaats van dit bijzondere tafelboek ‘Natuurbeelden’.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen