Bosuilenexcursie in Renkums beekdal

Foto: Renkums Beekdal

Renkum – Ze laten zich zelden zien, maar je hoort ze des te beter. Vooral ’s winters, als je in het duister door het bos loopt. Het spookachtige geluid van een bosuil draagt ver: ‘oe… hoe-hoe-hoe-hoeee’ van meneer de uil en ‘ke-wiek’ van zijn vrouwtje.

Heel soms vliegt er een geruisloos als een donkere schaduw over je heen.

 

Wil je dit ook eens beleven? Loop dan mee met de bosuilenexcursie. Na een praatje en een drankje duiken we het bos in. Zaklampen uit, wennen aan het duister (je ziet meer dan je dacht). Muisstil lopen en luisteren of de uilen zich laten horen. Meestal wel, maar ze roepen niet op verzoek. Het is sowieso een spannende ervaring die je niet licht vergeet. Kinderen vanaf 10 jaar zijn welkom. Honden niet. Houd rekening met modderige paden.

  • Vrijdag 15 december 2023, 18:30 – 21:00 uur
  • Startplaats: Bezoekerscentrum Renkums Beekdal, Nieuwe Keijenbergseweg 170, 6871 VZ Renkum
  • Kosten: € 10,00 p.p. Kinderen van 8 t/m 14 jaar € 5,00 p.p.

Aanmelden: Klik hier. Zoek in de Activiteitenkalender de juiste datum en klik op de betreffende tekst. Als er nog plaats is kunt u uw deelname toevoegen en meteen betalen via iDEAL. Kinderen van 8 t/m 12 jaar apart aanmelden.

Dezelfde excursie is ook op vrijdag 12 januari 2024, 18:30 – 21:00 uur

Informatie: [email protected]

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen