Beekdallezing: ‘De Grote Vijf’ van het ‘Gletsjerparadijs’

Foto: Renkums Beekdal

Renkum – The ‘Big Five’: Afrika heeft de leeuw, olifant, buffel, neushoorn en het luipaard. Wij hebben edelhert, ree, zwijn, vos en das. Die vijf van ons, daar hoef je niet voor naar Afrika te vliegen.

En het is net zo spannend om ze te ontmoeten, bijvoorbeeld tijdens een wandeling door het ‘Gletsjerparadijs’ (zo noemen we het zuidwestelijk deel van de Veluwe dat bedekt is met zand dat onder het landijs vandaan is gespoeld).

Nummer zes

De ‘Grote Vijf’: Je ziet ze maar zelden. Dat komt doordat ze vooral ’s nachts actief zijn. Maar tegenwoordig ook wel overdag, door de komst van nummer zes: de wolf. Deze ‘herintreder’ zou het landschap wel eens drastisch kunnen veranderen.

Marc Wilbers is een ervaren natuurgids, gespecialiseerd in grootwild en de wolf. In zijn lezing vertelt hij van alles over onze ‘Grote Vijf’. Over de invloed van de wolf op hun gedrag, en over de gevolgen daarvan voor het landschap van de Veluwe. Hopelijk geeft hij ook nog wat tips over hoe je de Grote Vijf in het wild te zien kunt krijgen.

Beekdallezing

  • Plaats: Boscafé ‘De Beken’, Nieuwe Keijenbergseweg 174, 6871 VZ Renkum
  • Datum: Woensdag 17 April 2024
  • Tijden: 19:30 – 21:30 uur. De zaal is open vanaf 19:00 uur
  • Kosten: €7,00 voor toegang en koffie/thee in de pauze
  • Aanmelden: Klik op Aanmelden en Betalen.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen