Enthousiaste beekwerkers gevraagd voor de Heelsumse beek

nov 05 2018, 9:30 Natuur
de kamp 1
Op ‘de Kamp’, tussen de snelweg A50 en papierfabriek Schut stroomt de Heelsumse beek. In het verleden hebben daar meerdere beeklopen gelopen die gebruikt werden om watertoevoer voor molens te creëren.
Deze beeklopen zijn door het verdwijnen van de molens en het in ongebruik raken van beekwater door papierfabriek Schut in verval geraakt. Ze zijn nu verzand en overwoekerd door pitriet, bramen, houtopslag, maar nog wel overduidelijk herkenbaar in het landschap.
Ook liggen er aantal sterk verwaarloosde poelen die hard een opknapbeurt nodig hebben.

Werkgroep Beken en Sprengen

Eigenaar van de grond, Godert van Walré de Bordes, heeft contact gezocht met de werkgroep Beken en Sprengen met het verzoek hem te helpen met het weer watervoerend maken van deze oude beeklopen.
De werkgroep heeft daar positief op gereageerd en ziet genoeg mogelijkheden om deze oude beeklopen in oude luister te herstellen.
Ze zoeken mannen en vrouwen die pionierswerk willen verrichten! Mannen en vrouwen die er lol in hebben om in een prachtige natuur de handen uit de mouwen te steken om historische beken weer watervoerende beken te laten worden.
Ze denken voorlopig 1x in de 14 dagen op een doordeweekse middag of ochtend aan dit project te kunnen gaan werken. Voor koffie en koek zal dan worden gezorgd.
Interesse, iets voor jou? Bel of mail dan naar Wiebe Selders, 026-3341825 of mail: [email protected]