Komende week kans op tropische hitte

sep 03 2023, 15:30 Natuur
zonnig nana cola pixabay
Komende week bestaat de kans dat het plaatselijk tropisch warm wordt in Nederland. Het is vanaf zondag al zomers warm met veel zon en richting volgend weekend stijgt het kwik plaatselijk tot 30 graden of hoger.
Een regionale hittegolf is niet uitgesloten. De kans daarop is het grootst in het zuidoosten, meldt Weeronline.

Het kwik stijgt komende week

De warmte wordt naar Nederland gestuwd door een wind uit oost- tot zuidoostelijke richting. Zondag is het al merkbaar warmer dan de afgelopen week met plaatselijk 25 graden. De dagen daarna stijgt het kwik door richting de 30. De hitte is ongebruikelijk voor september en opmerkelijk omdat in augustus nergens in Nederland de tropische 30 graden is gehaald.
De zonkracht is inmiddels wat lager rond deze tijd van het jaar, maar midden op de dag wordt nog steeds kracht 5 gehaald. Daarmee kan een onbeschermde huid binnen een half uur verbranden. Weeronline adviseert mensen die naar buiten gaan dan ook zich in te smeren.
Bron: Nieuws.nl /ANP

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?
Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected] .
De redactie is te bereiken via [email protected] .