Wereldkampioene Femke Bol strijkt neer in Heelsum

2023 European Indoor Championships
2023 European Indoor Championships
Foto: Erik van Leeuwen, Wikimedia CC BY-SA 4.0

Heelsum – De gemeente Renkum is binnenkort een sportief kampioene rijker: de 24-jarige atlete Femke Bol heeft recent een woning in Heelsum gekocht, dat meldt de website Bekende Buren.

Naar verluid gaat ze in Heelsum samenwonen met haar vriend Ben Broeders. Ben is een Belg en ook nogal sportief, hij is gespecialiseerd in polsstokhoogspringen. Ze zijn sinds 2021 een setje.

Femke Bol
Femke Bol Doha 2019, foto: Erik van Leeuwen, Wikimedia CC BY-SA 4.0

Recordhoudster

Femke is Nederlands indoorkampioene 400 meter (2019) en houdt ook het Europees- en wereldrecord in handen van die afstand, Europees vanaf 2021 en in 2021 behaalde zij haar wereldrecord dat ze tot tweemaal toe verbeterde in 2024.

Ook horden lopen is geen probleem voor de sympathieke atlete. Ze is regerend wereldkampioene én Europees recordhoudster op dit onderdeel. Bij de estafette is Femke als onderdeel van het Nederlands estafetteviertal onmisbaar.

Glasgow 2024

Ze behaalde tijdens de wereldkampioenschappen indoor in Glasgow 2024 twee gouden plakken, die van de 400 meter én 4×400 meter (estafette). Ze liep de 400 meter in 49.17 seconden en verbeterde haar eigen record. Als slotloopster van de vrouwenestafetteploeg zorgde ze er de dag erna voor dat er weer een gouden plak behaald werd voor Nederland.

De 400 meter is geliefd bij Femke, zowel met als zonder horden en daarmee is ze absoluut de kampioene. Ook presteert ze bovenmatig op de 200 én 300 meter, ze behaalde ook op deze afstanden meerdere medailles.

In 2023 werd ze uitgeroepen tot sportvrouw van het jaar tijdens het NOC*NSF Sportgala.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen