4 mei-herdenking met stille tocht naar monument Renkum

Foto: Elsemargriet, Pixabay

Renkum – Evenals vorig jaar zal de 4 mei-herdenking weer plaatsvinden op het Europaplein te Renkum. Hieraan voorafgaand is er een herdenkingsdienst in de R.K. kerk O.L.V. Ten Hemelopneming aan de Dorpsstraat 1 te Renkum.

Deze vangt aan om 19.00 uur. De dienst wordt geleid door ds. Joke Quik-Verweij en medewerking verleent het gemengd koor St. Caecilia o.l.v. Hans Gelderman. Voorafgaand aan de dienst zal er herdenkingsmuziek klinken vanaf het orgel, bespeeld door organist Bernard van Beek. Aansluitend is er een stille tocht via Dorpsstraat, Achterdorpsstraat (waar we even stil staan bij de Stolpersteine op nr. 10 van Esther en Betje Cohen), via Kerkstraat vervolg Dorpsstraat, Leeuwenstraat naar het Europaplein.

Hier sluiten ze aan bij de nationale herdenking, die om 20.00 uur plaatsvindt met 2 minuten stilte. Hierna klinkt het volkslied en worden er kransen bij het herdenkingsmonument gelegd. Er zal ook een krans worden gelegd namens de kerken van Renkum en Heelsum en wordt er gelegenheid geboden voor de aanwezigen een bloem neer te leggen bij het monument.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen