Dodenherdenking Doorwerth-Heveadorp met stille tocht

Foto: Veluwezoom In Beeld

Ook dit jaar is er op 4 mei weer een herdenking in Doorwerth en Heveadorp. Deze begint met een korte kerkelijke viering in de Ontmoetingskerk om 18.00 uur.

Daarna wordt bij het monument aan de Beeklaan in Heveadorp en het monument aan het Van der Molenplein stilgestaan bij slachtoffers van oorlog.

Start in Heveadorp

De herdenking in Heveadorp begint om 19.15 uur. Hier wordt een gedicht voorgedragen. Ook is er gelegenheid om bloemen te leggen bij het monument. Daarna volgt een stille tocht via de Seelbeeckweg naar het oorlogsmonument aan het Van der Molenplein in Doorwerth. Tamboer Raymond Kraaijenzang van de Airborne Malletband begeleidt deze stille tocht.

Om 19.30 uur start de herdenking in Doorwerth. Klaas T. Hoefnagel verzorgt de muzikale invulling. Wethouder Daniëlle van Bentem houdt een overdenking namens de gemeente en Suzan van Loenen doet een oorlogsvertelling. Er wordt afgesloten met een kranslegging waaraan kinderen van basisschool de Atlas meewerken. Ook voor aanwezigen is er gelegenheid bloemen te leggen.

De dodenherdenking op 4 mei in Doorwerth en Heveadorp wordt georganiseerd door de werkgroep 4 mei herdenking Doorwerth-Heveadorp. Het monument aan het Van der Molenplein is geadopteerd door de kinderen van de twee Doorwerthse basisscholen.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen