BoekStartdag: ‘Jij bent de beste verhalenverteller!’

Foto: De Zoomerij

Renkum – Op zaterdag 1 juni organiseert BoekStart samen met de Zoomerij Renkum voor de vierde keer een landelijke BoekStartdag. Op deze dag heten zij bezoekers van 0 tot 6 jaar, hun ouders, grootouders en/of verzorgers extra hartelijk welkom. Gezinnen met baby’s en peuters maken zo kennis met BoekStart en de Bibliotheek.

BoekStart is een programma dat het lezen met jonge kinderen wil bevorderen én ouders met jonge kinderen samen wil laten genieten van boeken. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat BoekStart effect heeft op de taalontwikkeling van jonge kinderen.

Versterkte band

Kinderen die al op jonge leeftijd in aanraking komen met boeken ontwikkelen een voorsprong (op school). Daar hebben ze hun hele leven voordeel van. Bovendien versterkt het de band tussen ouder en kind om samen een boekje te bekijken, plaatjes aan te wijzen en te benoemen, versjes te leren, verhaaltjes te vertellen en ernaar te luisteren. Voor ouders die naar de bibliotheek komen is er BoekStart voor baby’s. Wanneer ouders hun baby lid maken van de bibliotheek, ontvangen zij het BoekStartkoffertje met twee boekjes en informatie over voorlezen. Een lidmaatschap van de bibliotheek is gratis voor kinderen en jongeren tot 18 jaar.

Kom zaterdag 1 juni naar een mooi verhaal luisteren, met robotjes spelen, samen muziek maken, digitale prentenboeken lezen, luisteren naar voorleesfilmpjes in andere talen of maak kennis met peutergym of babymassage.

De activiteit vindt plaats van 11:00 tot 14:00 uur en is gratis toegankelijk. Aanmelden is niet nodig. Meer informatie is te vinden op dezoomerij.nl/agenda. Het adres van de Zoomerij Renkum is Europalaan 58, 6871BZ Renkum. In aanloop naar de Boekstartdag is er op donderdag 30 mei om 20:00 een webinar over voorlezen voor de allerjongsten.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen