Feestelijke start van nieuwe elektrische trolley 2.0-bussen

Foto: Provincie Gelderland

Sinds half mei rijdt Hermes tussen Arnhem Velperplein en Wageningen busstation met nieuwe RRReis comfort trolley 2.0-bussen. Deze 10 nieuwe bussen zijn flexibel inzetbaar voor stadsverkeer en langere afstanden op een milieuvriendelijke manier.

Net als de andere trolleybussen stoten ze geen uitlaatgassen uit. De nieuwe bussen hebben een aantal accu’s aan boord die tijdens het rijden onder de bovenleiding in Arnhem en Oosterbeek worden opgeladen. Vervolgens rijden ze op de accu verder naar Wageningen en terug naar Oosterbeek.

Gedeputeerde Klaas Ruitenberg: “Als provincie zorgen we voor een betrouwbaar OV-systeem. We willen bussen die op tijd rijden en zowel de stad als het platteland goed bereikbaar houden. Belangrijk is ook om dit op een duurzame manier te kunnen doen. Het trolley systeem was al uniek in Nederland, maar deze nieuwe bussen die verder kunnen rijden op de accu, maken reizen tussen steden en dorpen op een groene manier erg aantrekkelijk.”

Feestelijke start

Op woensdag 22 mei is de komst van deze bussen gevierd tijdens een bijeenkomst in Wageningen met onder andere de wethouders van de gemeenten Arnhem, Renkum, Wageningen en Ede, Martijn Mentink (directeur van Transdev/ Hermes Connexxion) en gedeputeerde Klaas Ruitenberg. Hier ondertekenden de bestuurders de intentieverklaring voor de samenwerking van de ComfortRRReis. Daarna vertrok de trolley 2.0 vanuit Wageningen naar Oosterbeek. Tijdens een stop in Oosterbeek konden ook verschillende reizigers kennismaken met de nieuwe elektrische trolley 2.0 -bus.

Martijn Mentink, directeur Transdev/Hermes Connexxion: “Met dit unieke concept zetten we weer een flinke stap naar duurzaam openbaar vervoer in onze regio. Dankzij de trolley 2.0 op de Rijnlijn hebben we een vertrouwd en versterkt aanbod voor onze reizigers.”

Toekomstplannen

In eerste instantie rijden de nieuwe RRReis comfort trolley 2.0-bussen tussen Arnhem Airborneplein en het busstation in Wageningen. Voor de toekomst is de wens dat de buslijn stukje voor stukje wordt verlengd. Het doel is om een rechtstreekse buslijn tussen de HAN-campus in Arnhem en treinstation Ede-Wageningen te realiseren. Er zijn dan stops op Arnhem Centraal, in Oosterbeek, Heelsum, Renkum, Wageningen Centrum, Campus Wageningen Universiteit en Ede. Met ComfortRRReis kunnen reizigers door een directe Hoogwaardige OV-verbinding met snelle, hoogfrequente (7 dagen per week) en comfortabele bussen snel hun bestemming bereiken.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen