Binnenkijken bij Oranje Nassau’s Oord

Foto: Romaine, wikimedia

Het prachtige Oranje Nassau’s Oord staat in Wageningen, maar zo dichtbij Renkum, dat het gevoelsmatig toch een beetje bij Renkum hoort.

Oranje Nassau’s Oord is een verpleegtehuis voor vooral ouderen met verschillende afdelingen.

Rijke historie

Het verpleegtehuis heeft een groot verleden en dat is te zien aan het gebouw en het landgoed. In 1898 besloot Koningin-moeder Emma dat haar residentie een sanatorium moest worden. Nu wonen er 181 ouderen. Oranje Nassau’s Oord in Wageningen heeft een rijke historie maar is toch modern en comfortabel

Bibliotheek

Het gebouw is groot en heeft naast alle afdelingen ook een restaurant, een Grand Café, een kapel, zelfs een eigen bibliotheek en filmhuis. Er worden veel activiteiten georganiseerd. Sporten neemt een groot deel van de activiteiten in beslag. Zo kunnen de ouderen zelfs samen met hun familie oefenen of fietsen.

Bij het fietsen wordt op een scherm een omgeving getoond, net alsof je er zelf doorfietst, stukken minder saai dan op een hometrainer naar een muur zitten kijken!

Revalidatie

Sommige bewoners wonen permanent in Oranje Nassau’s Oord, maar ook tijdelijk verblijf om te revalideren is mogelijk. Medewerkers maar ook mantelzorgers zorgen dat iemand zo snel mogelijk weer op de been is en naar huis kan.

Het prachtige landgoed is bij uitstek geschikt om te wandelen. Mooie natuur en de reeën die achter het gebouw in de weide lopen hebben zeker aantrekkingskracht.

De mevrouw die vertelt hoe het is om te wonen op Oranje Nassau’s Oord heeft het hier duidelijk naar haar zin.

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen