112

Weer dood schaap gevonden, ook lammetjes omgekomen

Foto: YvonneH, pixabay

Afgelopen vrijdag is er weer een dood schaap gevonden in Renkum. Bij dit arme dier was de keel doorgesneden en de poten aan elkaar gebonden.

Gisteren werd bekend dat maandag de resten van een geslacht schaap gevonden werden aan de Bokkedijk in Renkum.

Meer schapen weg

De lammetjes van het schaap zijn ook omgekomen omdat zij geen melk meer kregen. Later die dag trof herder Serge van der Zweep wederom een dood schaap aan. Met doorgesneden keel en een stuk touw om zijn achterpoten.

Serge en zijn vrouw hebben zo’n 150 schapen lopen aan de Bokkedijk achter papierfabriek Parenco. Twee schapen zijn dood maar na telling missen er nog 4-5 schapen.

Schapen laten zich niet zomaar vangen. Volgens Serge hebben de daders dus geweten wat ze moesten doen. Hij vermoedt dat de schapen worden geslacht voor de verkoop en het slachtafval in de Rijn gedumpt

Klaphekjes

De afgelopen jaren werden er klaphekjes geplaatst in het gebied zodat mensen daar kunnen wandelen. Die worden nu afgesloten. Ook gaat de herder de kudde verplaatsen.

Twee lichtgetinte mannen werden van de week gezien door een visser. Met de visser komt Serge graag in contact in de hoop dat hij wat meer kan vertellen. Ook vraagt hij mensen alert te zijn en iedere verdachte situatie te melden bij de politie via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen