Finse ResQ voorkomt voedselverspilling horeca

20 aug 2016, 10:28 Nieuws
maaltijd zalm cattalin pixabay
De Finse ResQ Club moet voedselverspilling in de horeca gaan voorkomen. Via een app is het mogelijk om niet verkochte maaltijden voor een tweede keer aan te bieden. Dit natuurlijk wel tegen een betere prijs.
In Finland zijn er 35.000 mensen die inmiddels gebruik maken van de app.

Succes

Ook in Zweden en Estland is de app een succes, die nu voet aan wal zet in ons land. De Amsterdamse horeca start met vijftien bedrijven die meedoen. De bedrijven bestaan uit restaurants, lunchrooms en traiteurs. Vanaf volgende maand moet ResQ in Den Haag en Utrecht actief zijn en hopelijk ook snel in deze buurt.
Wanneer een horeca-gelegenheid maaltijden over heeft, kan het deze aanbieden op de app. Gebruikers van de ResQ app, die beschikbaar is voor Android en iOS
, kunnen exact zien welke gerecht waar wordt aangeboden.
De app is gratis en de eerste aanbiedingen komen na de lunch, vervolgens rond etenstijd. Het is hierbij mogelijk om aan te geven wat voor gerecht je zoekt. Vegetarisch of glutenvrij bijvoorbeeld.
Volgens David Kloosterboer, de ResQ Club-vertegenwoordiger, kunnen restaurants op deze manier meer inkomsten genereren en hebben klanten voor een goeie prijs, een heerlijke maaltijd.

51 miljoen weggegooid

In Nederland wordt er jaarlijks 51 miljoen ton aan voedsel weggegooid, volgens een onderzoek van Universiteit Wageningen. De intrede van ResQ in Nederland moet het begin zijn van een daling van dit getal.
Bron: nieuws.nl