Bij DKOD ben je welkom te komen kijken of je korfbal leuk vindt

Foto: Pascal Kok

Het trainingsseizoen van korfbalvereniging DKOD is weer begonnen. Heb jij wel eens gekorfbald? Als je het (nog) eens wil proberen, ben je welkom om op een training te komen kijken en meteen mee te doen.

DKOD is de afkorting voor ‘De Korf Ons Doel’ en de korfbalvereniging werd in 1932 opgericht.

Verhuizing

Sinds de jaren ’40 spelen zij al op het Wilhelmina Sportpark in Heelsum. Maar zodra de bouw klaar is, gaan zij verhuizen naar het nieuwe sportcomplex wat gebouwd wordt in Renkum. Vorige week gaven ze zelf ruimte aan het Kinderdorp die zich door deze bouwwerkzaamheden voor dit jaar moest verplaatsen.

Korfbal is een van oorsprong Nederlandse sport. De Amsterdamse leraar Nico Broekhuysen bedacht het in 1902, gebaseerd op een Zweeds spel genaamd ‘ringball’. Het is één van de weinige teamsporten waar mannen en vrouwen gemengd spelen.

Leuk als je als broer en zus of vriend en vriendin samen wilt sporten en het liefst een teamsport beoefent. Je mag al jong beginnen, vanaf 4 jaar kun je, je al aanmelden.

Kangaroe

Voor deze allerjongsten, van 4 t/m 6 jaar geeft DKOD de ‘kangaroe’-training op woensdagavond. Wil je eens kijken of zelfs meedoen? Dat kan. Vanavond, 31 augustus beginnen de trainingen weer en je bent welkom (met papa of mama) van 18:15 tot 19:15 uur op het Wilhelmina Sportpark in Heelsum, vanavond of op een andere woensdag.

Natuurlijk zijn er voor alle leeftijden teams en trainingen. DKOD speelt ook al jaren mee in de competitie. Maar als je recreatief wil sporten, met andere woorden: lekker voor de lol korfballen zonder de wedstrijden, is er een recreatieteam.

All Stars

De DKOD All Stars heet dit team en bestaat vooral uit ouders van jeugdleden en oud-(competitie)spelers. Ook zij trainen op woensdagavond. Voor volwassenen die willen kijken of korfbal leuk is, is dat hét team om eens te komen proberen.

In dit team staat de gezelligheid bovenaan, maar dat ze graag korfbal spelen blijkt wel uit het feit dat ze zelfs hun shirts meenemen op vakantie!

DKOD heeft een Facebookpagina. Daar krijg je al snel de indruk van een gezellige, sportieve vereniging. Op hun website kun je meer informatie over de vereniging vinden en hoe je je kunt aanmelden.

Lijkt het je leuk om eens te komen kijken of zelfs mee te doen? Je bent meer dan welkom DKOD eens van dichterbij te bekijken op het Wilhelmina Sportpark, Sportlaan 12 in Heelsum

 

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen