Renkum Airborne nu een tweedaags evenement

Foto: Renkum Leeft

Op vrijdag 16 én zaterdag 17 september staat het dorp Renkum weer in het teken van het evenement ‘Renkum Airborne’. Nieuw is dat het dit jaar een tweedaags evenement is geworden!

De activiteiten zijn dit jaar allemaal op de hoek Telefoonweg/Bennekomseweg en de organisatie is in handen van Renkum Leeft.

Dropzone DZ-X

Renkum Leeft heeft voor deze twee dagen een grote diversiteit aan activiteiten op het programma staan, geschikt voor jong en oud. Op de locatie hoek Telefoonweg/Bennekomseweg, de originele dropzone, DZ-X, verrijst een groots opgezet real-life WOII re-enactment kamp. Vele paratroopers en re-enacters blijven overnachten en zijn ook zaterdag nog op het terrein.

Net als vorige jaren verzorgen de Warbirds uit de UK een spectaculaire luchtshow, zowel op de vrijdag als op de zaterdag. Het publiek kan haar klimkunsten in de Klimtoren van de Luchtmobiele Brigade tonen. En In de schietcontainer van Natres kan jong en oud onder begeleiding zijn schietvaardigheden testen. Ook staat een politiehondendemonstratie op het programma.

Droppings

Hoogtepunt is zoals elk jaar de dropping van Re-enacting veteranen van de Pathfinder Group Europe. Zij zullen vrijdag meerdere droppings uitvoeren als het weer het toelaat. Daarnaast leggen zij aan bezoekers uit hoe het vouwen van een parachute werkt.
Het publiek kan genieten van toepasselijke muziek uit de jaren ‘40-’50.

Naast dat het dit jaar nieuw is dat Renkum Airborne over twee dagen verdeeld is, kun je dit jaar ook vanaf diverse horecaterrassen genieten van het Airborne schouwspel. Wat ook anders is dit jaar is dat de Renkum Rolling Route vanaf het evenemententerrein start. Kinderen kunnen vrijdag in legervoertuigen een tocht langs grote fotodoeken maken, waarop de belangrijke plekken in het dorp Renkum te zien zijn.

Lees ook: Renkum Airborne 2015

Airborne wandeltocht RenkumHeelsumDoorwerth (14)

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen