Werkzaamheden Bennekomseweg/Utrechtseweg

Foto: Renkum Nieuws

Over de werkzaamheden voor de rotonde Bennekomseweg/Utrechtseweg werd afgelopen woensdag een informatiebijeenkomst gehouden voor omwonenden.

Inwoners in de buurt waren welkom binnen te lopen, naar de plannen te kijken en vragen te stellen. Van de Provincie, de gemeente en de aannemer waren er medewerkers aanwezig.

Kunnen wij erlangs?

Al een paar dagen staan er op de Bennekomseweg grote borden dat de N782 wordt afgesloten. Dan kun je, je wel even druk maken of je wel naar je huis of werk kunt komen. Zo kwamen medewerkers van de Dierenambulance dat ook bekijken. Ze werden gerustgesteld: gedurende de hele periode dat er gewerkt wordt, is het gebouw wat zij gebruiken op de Sportlaan bereikbaar.

Voor de afsluitingen krijgen bewoners die rekening moeten houden met de bereikbaarheid nog bericht, waarbij een alternatieve route wordt vermeld.

De werkzaamheden bestaan uit 3 fase’s

Fase 1: Onderhoud Bennekomseweg

Allereerst wordt het onderhoud aan de Bennekomseweg gedaan. De weg wordt in 3 fases afgesloten. Het zijn kortdurende werkzaamheden en de uitvoerder is vast van plan dit binnen de tijd te realiseren. Volgens planning zijn dit 2 weken waarbij de werkzaamheden aan de reeds bestaande rotonde het langst gaan duren. Middels borden wordt iedereen ter plekke omgeleid.

  • 12 en 13 september: de Bosweg tot Klein Americaweg, exclusief de rotonde.
  • 14, 15 en 16 september: De Klein Americaweg tot Bloemenlaan
  • 19 t/m 23 september: de rotonde Hogekampseweg en Telefoonweg

Fase 2: Vervangen duiker

  • 26 september tot 23 december

De duiker, een soort ondergrondse doorgang voor water, die de Heelsumse Beek bij de Kabeljouw meer zichtbaar moeten maken, is wel een uitdaging vertelt een medewerker van de Provincie. Ervaring met het plaatsen van soortgelijke duikers is er voldoende, deze duiker is alleen een stukje langer dan de vorige die gebouwd zijn. De duiker zie je rechts op de foto hier onder, in het verlengde van de A50. Hij loopt onder de kabeljouw, de fietspaden en de Utrechtseweg door. De hele weg moet hiervoor open en de werkzaamheden hiervoor worden tijdens fase 3 uitgevoerd.

Bennekomseweg/utrechtseweg

Fase 3: Reconstructie kruising Bennekomseweg/Utrechtseweg

  • 26 september tot 23 december

Het realiseren van de rotonde zelf. De foto hierboven laat de situatie zien zoals het straks moet worden. De rood aangegeven paden zijn de fietspaden. Het verkeer zal omgeleid worden.

De bebouwde kom wordt voor de rotonde verplaatst. Nu ligt de grens links naast de te realiseren rotonde. Het bord wat daar staat om de bebouwde kom aan te geven, wordt verplaatst naar de andere kant van de A50, ongeveer ter hoogte van Papierfabriek Schut, die overigens de hele periode bereikbaar blijft.

Veiligheid

Het is een beetje behelpen voor de inwoners van Heelsum en Renkum tot aan de kerst, maar dan moet de veiligheid een stuk vergroot zijn.

Hier zijn de medewerkers van de Provincie, gemeente en de uitvoerder het roerend over eens: een rotonde is bewezen veiliger dan een kruispunt. Het moet het aantal ongelukken op dit punt ver naar beneden halen.

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen