Leerzame mountainbike clinic door de Renkumse bossen

Frank en Eric
Frank en Eric
Foto: Bert Aalbers

Eleven Zeros en Franks Fietsenwinkel organiseren vanaf 29 oktober de ‘eff-mtb’en’ clinic. Voor als je regelmatig op de mountainbike zit, of het graag eens wilt proberen.

Onze omgeving leent zich natuurlijk uitstekend voor de mountainbike. Na deze clinic weet je precies hoe je dat het beste kunt doen. Je kunt met je eigen MTB komen, maar als je er geen hebt, kun je die ook lenen bij de fietsenwinkel, inclusief een fietshelm.

Mountainbike je al?

Maar heb je geen idee hoe je het beste kunt schakelen of hoe je die ene heuvel overwint? Heb je moeite met balans, bochten, steile afdalingen of er zijn obstakels waar je niet overheen komt? Daar kun je nu verandering in aan brengen.

Nog nooit gemountainbiket?

Als startende mountainbiker zit je waarschijnlijk vol met vragen. Waar let ik op als ik een fiets koop? Waar moet mijn helm aan voldoen? Hoe voorkom ik blessures? Wat neem ik mee tijdens het fietsen? Hoe repareer ik iets onderweg? Hoe gaan we om met de natuur en bezoekers op ons pad? Antwoorden op deze en andere vragen worden gegeven tijdens de clinic.

Recreatief

De eff-mtb’en clinic is gericht op de recreatieve mountainbiker. In 3 weken leren ze je de basisvaardigheden van het mountainbiken:

  • remmen
  • schakelen
  • evenwicht
  • bochten
  • klimmen
  • dalen
  • obstakels

Er wordt ook aandacht besteed aan hoe je, je in de bossen dient te gedragen: met respect voor plant, dier en mens.

Hoe, wat en wanneer

Inschrijven kan op de website van Eleven Zeros, je kunt daar meteen aangeven of je een MTB en helm nodig hebt. De voorwaarden zijn daar ook te lezen.

Gefietst wordt er op de zaterdagochtenden: 29 oktober, 5 en 12 november. Bij Franks Fietsenwinkel in Heelsum is de start waarna je de bossen intrekt en later op hetzelfde punt terugkomt. Kosten zijn €30,- voor de hele cursus.

De begeleiding is door (NTFU)gecertificeerde eff-mtb’en instructeurs. Na drie weken kun je technisch beter fietsen en heb je meer zelfvertrouwen op de MTB.

Eerst even meer weten?

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen