Vilente bedankt hun geweldige vrijwilligers met leuke activiteiten

Foto: Roelie Jonk Zondag

Ruim 800 vrijwilligers werken er bij Vilente in de diverse locaties die zij beheren. De verschillende woonzorgcentra zouden niet kunnen bestaan zonder hen.

Tijd om ze in het zonnetje te zetten, iets wat Vilente overigens ieder jaar doet voor alle vrijwilligers werkzaam in de gemeenten Renkum, Ede en Wageningen.

Betrokkenheid

“Geweldig, dat zoveel vrijwilligers actief zijn bij Vilente om het onze bewoners nog meer naar de zin te maken.” vertelt Roelie Jonk, coördinator vrijwilligers. “We willen onze vrijwilligers graag bedanken voor hun inzet en betrokkenheid bij de bewoners of bij het vilente-3-wel en wee van de locatie waar zij werkzaam zijn. Dat uiten we natuurlijk vaker, maar ieder jaar doen we dat in het bijzonder door een feestje voor hen te organiseren.”

Omdat er zoveel vrijwilligers zijn en er op de locaties natuurlijk niemand gemist kan worden, ging hier de nodige planning aan vooraf. Er werden diverse dagen gereserveerd met verschillende activiteiten. Zo ging een aantal groepen op bezoek bij het Airborne Museum en kregen daar een rondleiding door een gids. De gidsen in het museum zijn, net als zijzelf, ook vrijwilligers.

Afternoon tea

”De vrijwilligers werden in het museum getrakteerd op verhalen van de gids, die hen mee terug in de tijd nam. Bijvoorbeeld naar de Slag om Arnhem. Met persoonlijke verhalen van militairen en burgers.” vertelt Roelie. Aansluitend volgde een Áfternoon Tea’ met scones en bubbels verzorgd door Ma Baker uit Oosterbeek

vilente-2-“We vinden het fijn om juist ook hen eens in het zonnetje te zetten.”vult Roelie aan: ” De vrijwilligers maken voor ons echt het verschil. Zij ondersteunen bij veel verschillende activiteiten en dragen er zo aan bij dat bewoners in onze woonzorgcentra zoveel mogelijk hun leven kunnen blijven leven zoals zij dat gewend waren”

Dat deze aktie van Vilente en het bezoek aan het Airborne Museum erg gewaardeerd werd blijkt wel uit de reactie van één van de vrijwilligers:

“Een geweldige ervaring om onder begeleiding door de kamers van het museum te lopen. Ik wil jullie bedanken voor een leuke middag!”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen