112

Geen verbod, wel extra controle vuurwerk

Foto: real-napster pixabay

Twee toezichthouders meer dan normaal komen in de gemeente Renkum extra controleren op het gebruik en afsteken van vuurwerk. Vuurwerk mag alleen afgestoken worden tussen 31 december 18:00u en 1 januari 02:00u .

De toezichthouders gaan, samen met de altijd aanwezige politie, 30 en 31 december en 1 januari boetes uitdelen voor wie illegaal, dus buiten de vastgestelde uren, vuurwerk afsteekt. Zij zullen vuurwerk in beslag nemen en op zeker ook letten op het veilig afsteken van vuurwerk.

Geen vuurwerkvrije zone

GroenLinks vroeg eerder om van Kievitsdel een vuurwerkvrije zone te maken. Er staan daar erg veel huizen met een rieten dak. Een vuurpijl die op zo’n dak terecht komt veroorzaakt in de meeste gevallen brand, het riet is droog en binnen de kortste keren zal het dak in vuur en vlam staan.

Onnodig vond burgemeester Gebben tijdens de raadsvergadering. Er bestaat al een verbod op het afsteken van vuurwerk binnen een straal van 50 meter bij een huizen met rieten dak. Gezien de vele huizen met zo’n dak, is Kievitsdel feitelijk al vuurwerkvrij.

Ook voor een verbod op wensballons was de burgemeester niet ontvankelijk. De gemeente wil niet alles gaan verbieden en daarmee op een politiestaat lijken. De gemeente voelt meer voor preventie. Het gebruik en de gevaren van vuurwerk uitleggen en de extra toezicht rond Nieuwjaar moet daaraan bijdragen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen