Het Vredeslicht komt naar Oosterbeek door scouting OPV-Schoonoord

Ontsteken Vredeslicht in Utrecht
Ontsteken Vredeslicht in Utrecht
Foto: Vredeslicht | Scouting Nederland

De Oosterbeekse scouts van OPV-Schoonoord brengen ook dit jaar weer het Vredeslicht naar Oosterbeek. Vooral in deze tijd zetten zij zich in voor een ander met diverse activiteiten.

Scouting in Nederland telt meer dan 110.000 leden. Daarmee is het de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van ons land.

Wenen

Afgelopen weekend werd in Wenen het Vredeslicht ontstoken. Het licht werd aangestoken door een vlammetje dat afkomstig is uit Israël. Het Vredeslicht is door een aantal Nederlandse Scouts naar Utrecht gebracht.

Daar wordt op zaterdagmorgen 17 december het Vredeslicht in Nederland ontstoken. Vanuit Utrecht brengen Scouts van de OPV-Schoonoordgroep het Vredeslicht naar Oosterbeek. Zij zullen dit aan de kerken aanbieden, die op hun beurt het licht verder verspreiden onder de inwoners van het dorp.

Met het brengen van het Vredeslicht dragen de Scouts hun steentje bij aan de samenleving. Zij staan stil bij al het goede wat zij hebben en worden zich bewust van het feit dat niet iedereen het even goed heeft. Het licht wordt, met een korte ceremonie bij het station in Oosterbeek rond 12.30 uur, overgedragen aan de kerken in Oosterbeek, Doorwerth en Wolfheze.

Actie Voedselbank

Komend weekend houden de Scouts van Scouting OPV-Schoonoord hun afsluitend weekend, genaamd de Boerenkoolfuif. Deze avond komen alle leden bij elkaar en genieten van een heerlijke boerenkoolmaaltijd. Terwijl zij genieten van deze maaltijd beseffen de Scouts ook dat niet iedereen kan genieten van een heerlijke (kerst)maaltijd.

Daarom zamelen zij allemaal voedsel in voor de Voedselbank. Alle (jeugd)leden nemen iets houdbaars mee en leveren dit in! Deze actie sluit aan bij de actieweek van Omroep Gelderland.

Scouts staan midden in de samenleving. Zij dragen zorg voor zichzelf en voor een ander. In deze tijd is dat hard nodig. Met een klein gebaar proberen zij de wereld is leefbaarder te maken. Is dat niet een mooie opdracht voor ons allemaal?

Lees ook: Boerenkool en nieuw logo voor scouting OPV

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen