Agnes Schaap wordt de nieuwe burgemeester van Renkum

Foto: Gemeente Renkum

Donderdag 9 februari heeft de gemeenteraad de nieuwe burgemeester van Renkum bekend gemaakt. Agnes Schaap werd unaniem als eerste op de lijst geplaatst.

De voorzitter van de vertrouwenscommissie Dhr. de Boer maakte de nieuwe burgemeester bekend tijdens de openbare raadsvergadering.

Unaniem

Vooraf is in de besloten raadsvergadering bepaald in welke volgorde de kandidaten werden voorgedragen bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Agnes Schaap, die unaniem gekozen bovenaan de lijst stond, is als enige bekend gemaakt. Ze is lid van de PvdA.

Voordat Dhr. de Boer de nieuwe burgemeester van Renkum bekend maakte, bedankte hij uitvoerig alle mensen die meegeholpen hebben met de zoektocht.

De commissie heeft bij het opstellen van de profielschets gebruik gemaakt van aangeleverde suggesties van inwoners, politieke partijen uit de gemeenteraad, wethouders, managementteam, politie, officier van justitie en de directeur van de veiligheidsregio.

Profielschets

Na het vertrek van Jean Paul Gebben in april 2016 is de procedure gestart om een nieuwe burgemeester voor Renkum te benoemen. De profielschets is voorbereid door de vertrouwenscommissie, bestaande uit de acht fractievoorzitters uit de gemeenteraad. Zij zijn bij hun werkzaamheden geadviseerd door een wethouder en ambtelijk ondersteund door de griffier en gemeentesecretaris.

Veertig sollicitanten

Veertig sollicitanten – waarvan 24 mannen en 16 vrouwen – hadden zich gemeld bij de commissaris van de Koning in Gelderland, Clemens Cornielje.

Op vrijdag 12 mei wordt Agnes Schaap door de commissaris van de Koning tijdens de Installatievergadering in het gemeentehuis van Renkum beëdigd. Uiteraard neemt de gemeente ook op gepaste wijze afscheid van Hein Bloemen. Hij is vanaf april 2016 in gemeente Renkum waarnemend burgemeester geweest.

Lees ook: Wie is Agnes Schaap de nieuwe burgemeester van Renkum

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen