Ricky and the Flash in Filmhuis Oosterbeek

Filmhuis Oosterbeek begint het nieuwe jaar met het komische drama Ricky and the Flash met Meryl Streep in de hoofdrol als rockster. U kunt deze film zien op 1 en 3 januari.

Regisseur Jonathan Demme maakte een paar prachtige speelfilms, waaronder de Oscarwinnaar Philadelphia. Daarnaast was hij verantwoordelijk voor een aantal bijzondere muziekdocumentaires, zoals Neil Young: Heart of Gold en de geweldige Talking Heads-concertfilm Stop Making Sense. Met Ricki and the Flash heeft hij nu ook een fictiefilm over muziek gemaakt, geschreven door Diablo Cody (Juno) en met Meryl Streep in de hoofdrol.

Streep speelt Linda Brummel, de anti-heldin die als Ricki Rendazzo haar echtgenoot en drie kinderen in de steek liet voor een carrière in de muziek. Inmiddels ver voorbij haar hoogtepunt, slijt ze haar dagen als rockende frontvrouw van The Flash, de huisband van een morsig café in Californië. Als ex Pete (Kevin Kline) belt met het nieuws dat dochter Julie (Mamie Gummer) de weg kwijt is, besluit Ricki terug te keren naar haar familie. En dan komt er van alle kanten opgekropte frustratie en oud zeer boven.

De inmiddels 66-jarige actrice leerde voor de film gitaar spelen en zingt alle liedjes live. Dat werkt: het lijkt alsof ze al decennia als zangeres op het podium staat te rocken en daar op haar plek is. Het maakt Ricki’s beslissing om huis en haard achter te laten net iets begrijpelijker. Met Streeps hese stem, die wat weg heeft van Bonnie Riatt of Melissa Etheridge, geeft ze bovendien nummers van Bruce Springsteen, Tom Petty en U2 een prachtige nieuwe draai.

Mamie Gummer, die in het echte leven ook de dochter van Streep is, doet niet voor haar moeder onder, al krijgt ze beduidend minder tijd op het scherm. Met deze twee geweldige actrices heeft Demme een mooi familiedrama neergezet waarin hij ook volop ruimte geeft voor een komische noot.

Deze film is te zien in Filmhuis Oosterbeek op vrijdag 1 januari om 21.00 uur en op zondag 3 januari om 20.00 uur. Reserveren kan via de website www.filmhuisoosterbeek.nl. De zaal is 30 min. voor aanvang  open. Gereserveerde kaarten dienen uiterlijk 15 minuten voor aanvang van de voorstelling te worden opgehaald.

Bron: Filmhuis Oosterbeek

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen