NLdoet in het Beekdal: minituintjes en een Engelse theetafel

Vanaf 13.00 uur was het vrijdag 10 maart een gezellige bedoening in Het Beekdal te Heelsum. Leerlingen van ’t Streek uit Ede, afdeling groen, gingen van start om de minituintjes voor de nieuwbouw met kruiden en plantjes te vullen.

De bloembakken zijn vooraf door de leerlingen op school gemaakt.

Op maat

Eén van de bakken is op rolstoel hoogte gemaakt en de andere op sta hoogte, zo kan iedereen bij een bak, genieten van de plantjes en hun geur. Als de bewoners verhuist zijn naar de nieuwbouw, worden er meer kruidenplantjes gepoot. Het is de bedoeling dat deze gebruikt gaan worden tijdens het koken voor de bewoners.

De vrijwilligers die zich aangemeld hadden om de high tea voor de bewoners te organiseren hadden de tafels in Engelse sfeer gedekt.

Scones en sandwiches

Daarna werd er een uitgebreide theetafel voorbereid met heerlijke scones geserveerd met clotted crème en  jam. Deze werden gesponsord door Ma Baker uit Heveadorp. De sandwiches en quiche waren gemaakt door de leerlingen van De brouwerij  en docent Rutger Jan.

Verder waren er verschillende tea-sweets en luxe bonbons op etagères geserveerd. De bewoners vonden het geweldig en heerlijk. Ze hebben enorm genoten.

“Ik geniet al van de mooie gedekte tafels, de Engelse kopjes, de mooie bloemstukjes, piano muziek op de achtergrond en al die heerlijkheden. Mijn middag kan niet meer stuk!” aldus één van de blije bewoners.

En Roelie Jonk, coördinator vrijwilligerswerk bij Vilente voegt daar aan toe: “Heel erg bedankt vrijwilligers voor jullie deelname én inzet!”

gallery
19248
NLdoet in het Beekdal: minituintjes en een Engelse theetafel
Vanaf 13.00 uur was het vrijdag 10 maart een gezellige bedoening in Het Beekdal te
https://renkum.nieuws.nl/nieuws/19248/nldoet-in-het-beekdal-minituintjes-en-een-engelse-theetafel/
2017-03-11T22:30:00+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/277/2017/03/11220212/NLdoet-Beekdal-2017-7.jpg
't Streek, 't Streek Ede, Heelsum, Het Beekdal, NLdoet, plantjes, Renkum Nieuws, vrijwillig, vrijwilligers
Foto's, Nieuws, Zorg