Met de Blauwe Bever van Renkum naar de Blauwe kamer in Rhenen

Foto: de Blauwe Bever

Zondag 14 mei vaart de Blauwe Bever over een prachtig stuk van de Rijn, richting Rhenen naar natuurgebied de Blauwe Kamer voor een mooie wandeling.

Onderweg zal de gids je wijzen op allerlei bijzonderheden van het omliggende landschap.

Wageningse berg

Richting Rhenen kom je langs de Wageningse berg en ziet aan de overkant de Betuwe liggen. Halverwege de tocht leggen ze aan in het midden van natuurgebied de Blauwe Kamer, dat gelegen is aan de voet van de Grebbeberg.

Daar wordt een wandeling gemaakt van ongeveer 45 minuten. Er is veel te zien, zoals bijzondere plantengroei en veel vogelsoorten. Zo kun je vanuit de vogelhut de lepelaars en de aalscholvers bekijken, nu druk in de weer op hun nesten.

Rivierenlandschap

Na afloop varen ze weer een eind over de Rijn zodat je het landschap goed vanaf het water goed kunt bekijken. Je zal een heel andere kijk op het rivierenlandschap ervaren vanaf het schip.

In de kleine beneden-hut zijn consumpties beschikbaar en er is een toilet aanwezig. Het dragen van stevige schoenen wordt aanbevolen in verband met het bezoek aan de natuurgebieden.

De Blauwe Bever vertrekt om 14:00 uur vanaf de aanlegplaats van het voetgangerspontje (vlakbij de papierfabriek Parenco) Veerweg in Renkum.

Je dient 15 minuten voor vertrek aanwezig te zijn. De kosten voor volwassenen zijn €15, – en kinderen tot 12 jaar mogen voor de halve prijs mee. Rond 16.30 meren ze weer aan bij het opstappunt in Renkum

Reserveren voor de boottocht doe je via: https://deblauwebever.nl/reserveren/

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0