Tijdens de Kunstroute 2017 komen dichters bij de kunst

Foto: Henk Moll

De jaarlijkse Kunstroute 2017 die in de gehele gemeente Renkum gehouden wordt, biedt zoals eerder kinderkunst, maar nieuw dit jaar zijn de Kunstroute-app en de dichters die voordragen bij kunstwerken.

Op zaterdag 10 en zondag 11 juni kun je een kijkje in de keuken nemen van zo’n zeventig kunstenaars.

Kunst-app

Dit jaar kun je voor het eerst de gratis app gebruiken die is ontwikkeld door de gemeente Renkum samen met de Stichting Kunst in de Zes Dorpen die de Kunstroute organiseert.

Op de app vindt u alle locaties van de Kunstroute en de kunstenaars die daar exposeren. Ook kunt u zien wat voor soort werk ze maken en is er een eventuele link naar hun website. Zo kunt u snel en gemakkelijk uw route plannen.

De app kun je gratis downloaden via de website van de Kunstroute: www.kunstroute-renkum.nl en is te gebruiken naast de routekaart die op het gemeentehuis en diverse andere plekken in de gemeente te verkrijgen is.

Nieuw: dichters bij de kunst

Een aantal dichters uit de gemeente Renkum zal tijdens de Kunstroute hun werk voordragen bij een aantal kunstenaars. Zo zal Lucy Kortram te horen zijn bij de schilderijen en beelden-expositie van Henny Moerman in Wolfheze en draagt Jeroen Hendriksen voor bij het werk van Beatrijs van den Bos in Oosterbeek

Ook zal dorpsdichter Bianca Hendriks verschillende voordrachten verzorgen, waaronder een muzikaal optreden met muziekvereniging Jubal in de Bernulphuskerk op zondag 11 juni.

Daarnaast vinden nog diverse andere muzikale optredens plaats waaronder van deelnemende kunstenaars zelf zoals Lieke van Rooijen en Kees Kool. Bij de expositie van Martcel Albion in Zalencentrum Lebret treedt schrijver Jan Eikelenboom op met de formatie La Zona.

Kinderkunst

Ook dit jaar besteedde de Kunstroute aandacht aan kinderkunst. Kinderen van basisscholen uit Oosterbeek en Renkum maakten samen of individueel een kunstwerk van natuurlijke materialen. De beste werken zijn te zien tijdens de overzichtstentoonstelling in het gemeentehuis.

De Kunstroute vindt plaats van 11.00 tot 17.00 uur op zaterdag 10 en zondag 11 juni in de gehele gemeente Renkum. De opening van de overzichtstentoonstelling is op 1 juni van 16.00 tot 18.30 uur.

Meer informatie over de Kunstroute en de app vindt u op de website van de Kunstroute: www.kunstroute-renkum.nl.

Opening overzichtstentoonstelling

Op donderdag 1 juni zal wethouder Erik Heinrich de overzichtstentoonstelling van de Kunstroute openen. Van alle deelnemende kunstenaars is één werk te zien in het gemeentehuis te Oosterbeek.

Het gemeentehuis fungeert als centrale plek van de Kunstroute. Bezoekers kunnen hier kennismaken met het werk van de kunstenaars en vinden de laatste informatie over het programma.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen