112

Vrouw krijgt € 2000 cash aangeboden voor haar windhond tijdens uitlaten

Een Spaanse windhond
Een Spaanse windhond
Foto: imprentatotal1, pixabay

Toen de Renkumse Marjolein woensdagavond haar windhond Gaia uitliet bij het golfterrein in Heelsum stopte er een auto met twee mannen naast haar. Ze boden haar € 2000 cash voor Gaia.

Een bedrag wat ze ogenschijnlijk ook lieten zien.

Melding

Nadat Marjolein verontwaardigd en lichtelijk geschrokken een andere kant opliep, vroegen de twee in gebrekkig in Nederlands nog of ze mensen kende met windhonden of andere stoere honden die er vanaf wilden. De twee komen vermoedelijk uit Oost-Europa.

Er is melding gemaakt bij de politie. Windhonden worden gebruikt voor de jacht, vooral in Spanje. Vorige maand heeft de World Animal Protection nog 100.000 Nederlandse handtekeningen aangeboden aan de Spaanse regering tegen de jacht met de (Spaanse) windhonden.

Dumpen

Jaarlijks worden tienduizenden honden gedumpt of vermoord, zowel tijdens als na het jachtseizoen. Ook worden honden gebruikt met illegale hondengevechten en wedstrijden waarna ze meestal gedumpt worden, dood of levend. Niet alleen in Spanje, ook over de grens van Duitsland bijvoorbeeld

Verontrustend dat men nu blijkbaar ook hier rondrijdt en actief mensen die hun hond aan het uitlaten zijn, aanspreekt en geld biedt voor hun hond. Op social media wordt vaker voor dit soort dingen gewaarschuwd. Eerder deze maand nog in Brabant en Zuid-Holland, ook daar werden Oost-Europeanen genoemd.

Opletten dus, hou je hond aan de riem, laat hem of haar niet alleen en maak melding bij de politie als het jou gebeurd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen