Cadeaugedichten van dorpsdichter Renkum

Foto: @biancahendriks

De Poëzieweek van 28 januari tot en met 3 februari 2016 gaat ongemerkt aan velen voorbij. ‘Jammer’, vindt Bianca Hendriks, dorpsdichter van de gemeente Renkum, ‘dat er over het algemeen weinig belangstelling is voor poëzie. De Poëzieweek is een mooie aanleiding om poëzie dichter bij de mensen te brengen.’

Deze gelegenheid grijpt de dorpsdichter dan ook met beide handen aan. Op 30 januari 2016 zal zij bij boekhandel Meijer & Siegers in Oosterbeek diverse poëzie-activiteiten ontplooien.

Escribano

‘Op Plaza Santa Domingo in Mexico-Stad vind je nog steeds de zogenoemde escribanos: schrijvers die op een typemachine brieven schrijven op verzoek. De vrager wacht even en heeft een paar minuten later een prachtige brief in handen. Dat idee heb ik geleend. In plaats van een brief, kunnen bezoekers van Meijer & Siegers een gedicht aan mij vragen. Dat schrijf ik ter plekke. Op mooi papier en met een vulpen. Ik noem het een cadeaugedicht,’ zegt Bianca.

Daarnaast kunnen dichters die even willen sparren of een vraag hebben over hun gedicht ook bij de dorpsdichter terecht. En misschien gaat ze ook nog voordragen.

‘Ik vind het best spannend om tussen winkelend publiek mijn gedichten voor te dragen. Maar ik ben heel blij dat ik bij Meijer & Siegers een podium heb gekregen om poëzie dichter bij de mensen te brengen. Dat zie ik als een van mijn taken als dorpsdichter.’

Dorpsdichter Bianca Hendriks is vanaf 14.00 uur aanwezig bij Meijer & Siegers, Utrechtseweg 208 te Oosterbeek,www.plantagemeijerensiegers.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen