Drops, landingen en Race to the Bridge live op schermen in Renkum

Foto: Renkum Nieuws

Vrijdag en zaterdag zullen live beelden op grote LED-schermen te zien zijn op het terrein van de Renkum Airborne. De vlucht van de Glider Piloten, de landing, de dropping en de dag erna, de hele Race to the Bridge

Degene die het filmen en streamen allemaal coördineert is Fred Hageman van wie wij ook regelmatig filmpjes laten zien.

GoPro’s

De drie veteranen die Renkums luchtruim kiezen hebben allemaal een GoPro mee in het zweefvliegtuig. Vanaf de start bij Terlet vlieg je met ze mee. Het ziet er naar uit dat het vrijdagochtend helder weer is met een zonnetje en dan kun je dus goed meekijken.

Vanaf de grond worden hun landingen gefilmd, alsook de parachutelandingen vanuit de Dakota en de tandemsprongen. De camera vliegt ook mee met de Dakota en brengt in beeld hoe de parachutisten uit het vliegtuig springen!

De opening van Renkum Airborne is om 13:00 maar dat houdt de organisatie van Renkum Leeft niet tegen om alvast te zorgen dat er koffie, thee en andere drankjes te krijgen zijn.

To the bridge!

Zaterdag start vanaf de Telefoonweg de Race to the Bridge. WOII voertuigen in colonne naar de Rijnbrug in Arnhem. Dit jaar kun je niet alleen de stoet voorbij zien trekken, je kunt de rest van de rit ook meekijken via her en der opgestelde en meerijdende camera’s.

Vooral de laatste etappe, van de brug naar het Airborne Museum is geweldig om te zien.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen