Schoonmaakploeg Jufferswaard ruimt ook daar buiten op

De ploeg met de nieuwsgierige Curly Horses
De ploeg met de nieuwsgierige Curly Horses
Foto: Renkum Nieuws

Normaliter maakt de schoonmaakploeg iedere eerste zaterdag van de maand de Jufferswaard schoon, door het hoge water en de natte grond hebben ze vandaag de omgeving rond het kruispunt bij Parenco een grondige buurt gegeven.

Wederom hebben ze meer dan tien vuilniszakken rommel verzameld.

Curly horses

De unieke Curly Horses vinden de mensen die rondlopen met een zak en een grijper heel interessant, alsof ze snappen dat er ook voor hen wordt schoongemaakt. Dat een paard plastic of andere rommel binnenkrijgt tijdens het grazen; dat wil je niet.

Karel Noy, die de ploeg aanstuurt vertelt dat er veel rommel is gevonden. Veel is achtergelaten door vrachtwagenchauffeurs. Ook bij het tunneltje is veel rotzooi aangetroffen. Nu ziet het er weer goed uit.

“Over een maand ligt het er weer hoor.” zegt Karel nuchter. Blikjes, zakdoekjes, lege pakjes shag, bekers, flesjes, er ligt van alles. Begrip voor mensen die dit achterloos in de natuur gooien is er niet.

“Kijk uit, daar ligt een hondendrol.” klinkt er als we naar het hek lopen. “Nee hoor, dat is menselijk,” verbazing alom: “ik heb daar wc-papier bij gevonden.” Sja, dat gebruiken honden niet…

Iedereen trekt een vies gezicht, daarna ongeloof…dat doe je toch niet….

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen