Schaatsen én warme chocomel in de Witte Stad in Renkum

Foto: Fred Hageman

Het ging niet zonder slag of stoot maar vanavond kon er eindelijk geschaatst worden midden in de Witte Stad van Renkum. Daar was wel het zeil van Renkum Downhil voor nodig.

Gé Willemsen zorgde voor de redding van de schaatsbaan.

Weg water

Initiatiefnemers Sharon Gerrits-Peelen en Mark Lam vertelden dat het water wat ze eerder op de baan spoten weg was gelopen. “We hadden de randen met zand hoger gemaakt, maar het water wat erop gespoten werd, was de volgende dag weggelopen.”

“Toen probeerden we het weer.” vertelt Sharon: “En weer liep het weg, zo zonde.” Na een tip van Karel Noy werd er contact gelegd met Gé.

“Ik moet toch nieuw zeil halen voor Renkum Downhill 2018, dit is te veel beschadigd maar ik had het nog liggen dus ze konden het zo van me krijgen!” Recycling ten top natuurlijk!

“Super hé.” zegt Sharon: “We gaan het ook bewaren voor volgend jaar. We weten nu hoe het moet!” Misschien lukt het dan wel om het hele veld te vullen!

Warm worden met chocomel bij het vuur

Heel dik was het ijs nog niet maar toch sterk genoeg voor de kinderen. Die sjeesden dankbaar en lachend over de baan. Ouders met een beker warme chocomel naast de vuurton.

“Morgen is het ijs nog sterker, dan kunnen de volwassenen ook schaatsen.” En uiteraard is iedereen welkom!

Cookieinstellingen