GemeenteBelangen en PRD buiten spel coalitieonderhandelingen

Foto: GemeenteBelangen

Informateur Thijs van den Broek heeft advies uitgebracht aan GroenLinks om de coalitieonderhandelingen verder te voeren met de PvdA, D66 en de VVD in Renkum.

De PRD en GemeenteBelangen reageren beide teleurgesteld.

Tweede Partij

“De fractie van GemeenteBelangen is teleurgesteld dat we nu niet worden meegenomen in de onderhandelingen. We zijn bij de verkiezingen gegroeid en de tweede partij van onze gemeente geworden.”

“In onze ogen een duidelijke beloning van inwoners voor de afgelopen vier jaar dat GB in de coalitie als lokale partij haar verantwoordelijkheden heeft genomen.” aldus Daniëlle van Bentem, fractievoorzitter van GB.

Niet alleen de politieke partij is teleurgesteld. Ook inwoners reageren verbolgen op het nieuws via social media. Het wordt niet begrepen dat partijen die deze verkiezingen verloren nu een coalitie gaan vormen en de als grote tweede partij gekozen GemeenteBelangen, hier niet aan mee doet.

Open

Desondanks reageert GemeenteBelangen positief en blijft open staan voor gesprekken voor een coalitie

“We wensen de partijen veel succes bij het opstellen van een coalitieakkoord; GB is benieuwd naar de lokale invulling van thema’s als leefbare dorpen, een gezonde financiële positie, duurzaamheid en de organisatie van zorg voor inwoners.”

“GB staat nog steeds open voor elk gesprek om mee te werken aan een stabiele en representatieve coalitie waarin de belangen van onze inwoners de komende jaren worden gediend.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen