Opbrengst boekenmarkt Scouting OPV-Schoonoord voor Engelandreis

Quiten (l) en Merel (r) hebben zin in het Engelandkamp
Foto: OPV-Schoonoord

Zaterdag 21 april is de grote boekenmarkt van Scouting OPV-Schoonoord van 10:00 – 15:00 uur op het Raadhuisplein in Oosterbeek.

Op de grote markt worden behalve boeken ook cd’s, dvd’s, platen, planten/stekjes, koffie/thee en wat lekkers verkocht.

Engeland

De jeugdleden hebben elk een halve kraam ter beschikking voor hun eigen rommelmarktje. De opbrengst van de markt is voor Engeland, waar zowel de padvindsters als de verkenners dit jaar drie weken naar toe gaan.

De verkenners vertrekken het eerst, zij maken een rondreis door Engeland en hebben voordat het kamp begint nog een paar dagen home hospitality bij een gastgezin.

De padvindsters beginnen ook met een rondreis, maar hebben hun hospitality na afloop van het kamp.

Rommelmarktje

De jeugdleden kunnen met hun eigen rommelmarktje een deel van hun kampgeld verdienen. We spraken met Merel (11) en Quinten (12).

Zij verheugen zich op de rommelmarkt en hopen dat ze veel zullen verkopen. Ze hebben ook  heel veel zin in Engeland. Bang voor heimwee zijn ze totaal niet.

Quinten hoopt dat hij op de poffertjeskar mag rijden, een grote bakfiets waar alles op staat om een lekkere portie Nederlandse poffertjes te bakken. Het enige waar Merel een beetje tegen opziet is het Engels. Zou ze het wel kunnen verstaan, en kan ze wel met die mensen praten?

Maar eerst volgt nog de boekenmarkt. Merel heeft daarover nog wel iets te zeggen: “Alle mensen moeten 21 april naar onze markt komen en er iets kopen!”

Meer informatie: opv-schoonoord.nl

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden