Helena Maria uit Wolfheze debuteert met zelfgeschreven album

Foto: Helena Maria

De in Wolfheze wonende Helena Maria debuteert op 1 mei met haar album ‘All by grace’. Zij laat haar hart spreken in tien zelfgeschreven en -gecomponeerde Engelstalige songs.

Helena Maria schreef haar liedjes voor iedereen die behoefte heeft aan troost en rust en heeft een simpele missie: ze wil met haar stem harten raken.

Haar verhaal

In elk lied vertelt Helena Maria een verhaal, een verhaal over licht en donker, over pijn en genezing: over het vinden van Jezus in de storm.

Het is daarmee een kwetsbare plaat geworden die laat zien welke moeizame reis zij zelf in haar geloofsleven aflegde voordat ze op het punt kwam waar ze nu staat.

Met haar verhaal wil ze dan ook hoop bieden en een statement maken over de onvoorwaardelijke liefde van God die haar leven veranderde.

Helena MariaNog stil van

Het album van Helena Maria kwam op een bijzondere manier tot stand. Nadat ze besloten had dat ze dit album wilde maken, kwam het besef dat ze daar andere mensen voor nodig had.

Ze startte op 1 oktober van vorig jaar een crowdfundingscampagne. Binnen vijf weken had zij het geld bij elkaar om het album professioneel én in topkwaliteit op te nemen.

“Het ging voor mij om iets groters. Iets dat iets dat niet gemakkelijk was: ‘in het licht stappen’ met mijn talent. Echt gaan staan en het aandurven om mijzelf, mijn verhaal en mijn stem te laten horen. Eigenlijk moest ik – voordat wie dan ook in mij geloofde – in mijzelf gaan geloven.” vertelt ze.

“Voor iemand met een hoge lat en een aanleg voor perfectionisme, was dat niet gemakkelijk. Maar het was hartverwarmend om al die mensen te zien die naast me kwamen staan. Die zeiden: ik ga met je mee op deze reis. Ik ben er nog stil van.”

Haar muziek

Naast dat Helena Maria haar hart deelt door haar eigen verhaal te vertellen, spreekt ook haar muzikale hart. De nummers variëren van kleine, zachte wiegeliedjes, tot grotere meer filmische arrangementen.

En telkens is daar haar warme stem die soms krachtig en dynamisch, soms zacht en lieflijk uitdrukking geeft aan de woorden en de melodieën. Dit maakt deze debuutplaat tot een adembenemend en samenhangend geheel.

Helena Maria’s cd komt op dinsdag 1 mei uit en is verkrijgbaar via haar website: helenamariamuziek.nl. Daar kun je ook vast wat nummers een stukje luisteren.

Helena Maria bereidt zich de komende maanden voor op een avondvullend concert dat na de zomer plaatsvindt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen