Parenco wil duurzame dialoog met omgeving en start klankbordgroep

Foto: Renkum Nieuws

Om een duurzame dialoog met haar omgeving te onderhouden, roept Parenco een klankbordgroep in het leven. Daarin zullen vertegenwoordigers van de Renkumse samenleving zitting hebben.

Op woensdag 16 mei zal deze klankbordgroep voor de eerste keer bijeenkomen.

Goede buur

“Parenco is al meer dan honderd jaar in Renkum gevestigd”, aldus directeur Raymond Jolink. “Wij voelen ons hier thuis, zijn een belangrijke werkgever en willen een goede buur zijn.”

“Tegelijkertijd begrijpen we ook heel goed dat de tijden sinds 1912 (het oprichtingsjaar) veranderd zijn, dat we letterlijk onderdeel uitmaken van de lokale samenleving en goed moeten uitleggen hoe wij werken. Die verplichting tot openheid voelen we heel nadrukkelijk.”

Dialoog

Parenco wil eens in de drie, vier maanden in een informele sfeer de klankbordgroep bijpraten over de stand van zaken bij het bedrijf.

Raymond Jolink: “Nadrukkelijk willen we de dialoog aangaan over tal van onderwerpen en emoties die leven. Zo hopen we het wederzijdse begrip te bevorderen en eventuele misverstanden te voorkomen.”

Parenco vindt het belangrijk dat de klankbordgroep de Renkumse samenleving evenwichtig weerspiegelt.

“Wij nodigen vertegenwoordigers van bevoegd gezag, ondernemersverenigingen, milieubeweging, gemeenschap, omwonenden en experts uit om zitting te nemen in de klankbordgroep”, aldus de Parenco-directeur. “In totaal zullen we met zo’n tien mensen zijn.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen