Ruim 180 deelnemers op de fiets voor de 8 van Heelsum

Foto: Renkum Nieuws

Voor wie regelmatig in Heelsum komt heeft de nieuwe, kleurige banners aan de lantaarnpalen vast al wel gezien: de 8 van Heelsum komt er weer aan.

De wielerronde reed in 2012 de laatste keer door Heelsum en is gemist.

Heelsum op de (wieler)kaart

Het enige wat dan nodig is, zijn een paar enthousiastelingen om dat gemis weer goed te maken en gelukkig, hebben we die in Heelsum.

Hans de Kruijf, Chantal van Leeuwen, John van Weelden (Hippo Verzekeringen & Hypotheken) en Frank Hendriksen (Franks Fietsenwinkel) hebben hun schouders eronder gezet en de 8 van Heelsum weer op de kaart gezet, verenigt in de Stichting De 8 van Heelsum.

Met succes want inmiddels hebben zich al ruim 180 wielrenners aangemeld. Waaronder 57 kinderen die mee gaan doen aan de Dikke Banden Race waar de wielerronde 27 mei mee aftrapt. En misschien worden dat er wel meer, want de kids kunnen zich op de dag zelf tot 12:30 nog inschrijven.

Kleine fiets, dikke band

De Decathlon Dikke Banden Race is voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar, gewoon lekker met je eigen fiets, mits de banden breder dan 28 mm zijn. Je bent verplicht een helm te dragen, maar die zijn te leen als je die zelf niet hebt.

De kinderen die meedoen worden gekoesterd. Ze krijgen een shirt, hun eigen rugnummer, een tas met leuke goodies en een lekker ijsje. Ze maken bovendien kans op een nieuwe fiets die verloot wordt. En als je de school waar je opzit opgeeft, maakt die kans op een BMX demonstratie op school.

Meer informatie, het inschrijfformulier en hoe je kunt controleren of je fiets geschikt is doe je hier. Aanmelden in de tent naast de jurytent, de Dikke Banden Race start om 13:00 uur.

Sportklasse

Dan is om 13:45 de beurt aan de sportklasse, om 15:15 fietsen de amateurs hun rondje en om 16:45 is het de tijd voor de junioren Bergklassement.

De inschrijving op de site van de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is verstreken maar als je toch echt mee wil doen, kun je, je op de dag zelf tegen betaling nog inschrijven.

Burgemeester Agnes Schaap komt het startschot geven en voor wie met zijn stoel langs de lijn wil zitten, zoek je plekje langs de route.

8 van Heelsum

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen