Smurfit Kappa Group neemt Reparenco over voor circa €460 miljoen

Smurfit Kappa Group is verheugd te kunnen aankondigen dat het bedrijf, ondanks de belangstelling van concurrenten, een overeenkomst heeft gesloten voor de overname van Reparenco, voor een bedrag van circa € 460 miljoen.

SKG is één van de grootste geïntegreerde producenten van verpakkingsproducten op papierbasis ter wereld, met activiteiten in Europa en Noord-en Zuid-Amerika.

Het bedrijf bezit ook de papierfabriek Roermond Papier en samen met Parenco vormen zij de kern van de Nederlandse papierindustrie. Bij de overname van Reparenco gaat het om Parenco en Reparco.

Versterking

Met twee machines heeft de papierfabriek van Reparenco in Nederland een capaciteit van 675.000 ton samen met een recycling capaciteit van 750.000 ton.

Reparenco heeft 315 mensen in dienst en heeft voor € 189 miljoen aan brutoactiva. In de periode van 12 maanden tot en met april 2018 wist het bedrijf een EBITDA van € 41 miljoen te realiseren terwijl de productie gedurende die tijd naar een hoger niveau werd getild.

De overname vertegenwoordigt een veelvoud van de transactie, onder andere in de vorm van synergie-effecten, van 6,4 x de verwachte EBITDA over het hele jaar 2018 voor Reparenco van € 72 miljoen.

Strategisch oogpunt

Vanuit strategisch oogpunt past Reparenco prima bij de bestaande bedrijfsactiviteiten van SKG in Europa en naar verwachting levert dit op de korte termijn belangrijke synergie-effecten op allerlei gebieden, waaronder de verhoogde integratie van containerboard en de recyclingactiviteiten in de Group.

De fabriek heeft 750.000 ton aan recycling capaciteit en versterkt de papierintegratie van SKG –de Group heeft momenteel een tekort van 700.000 ton aan recycled containerboard in Europ

Het te betalen bedrag komt uit de bestaande middelen van de Group. Naar verwachting wordt de transactie binnen vier tot zes weken afgerond, afhankelijk van de gebruikelijke afrondingsvoorwaarden en aanpassingen en de goedkeuring van de desbetreffende toezichthouders.

Welkom

Smurfit Kappa Group CEO, Tony Smurfit, zegt hierover: “Het doet ons genoegen te kunnen aankondigen dat we een overeenkomst hebben voor de overname van Reparenco, waarmee we een proces dat op 1 februari van dit jaar begon geslaagd kunnen afsluiten.”

“De overname van Reparenco is een aanvulling op onze bestaande bedrijfsactiviteiten, versterkt ons geïntegreerde bedrijfsmodel en versnelt een centraal element van ons middellangetermijnplan.”

“Wij heten alle medewerkers van Reparenco welkom bij Smurfit Kappa. Wij zijn ervan overtuigd dat de culturen van onze bedrijven prima op elkaar aansluiten en dat we op de korte, middellange en lange termijn waarde zullen genereren voor al onze stakeholders.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen