112

Opgelet: inbrekersgilde afgelopen dagen actief in Doorwerth

Afbeelding ter illustratie
Afbeelding ter illustratie
Foto: cocoparisienne, pixabay

Het inbrekersgilde is behoorlijk actief geweest in Doorwerth de afgelopen dagen, gelukkig hadden zij niet overal succes dankzij alerte bewoners.

Op de Ridder van Rappartlaan is tussen 3 en 4 maart ingebroken en op de avond van 4 maart probeerden twee jongens in te breken in een woning aan de Vossenstraat. Ook bij de clusterwoningen zijn vreemde figuren gespot.

Geen slimme jongens

Rond 20:00 vrijdagavond 4 maart zag de bewoner in de Vossenstraat dat twee jongens probeerden in te breken, terwijl hij op de bank televisie zat te kijken. Zodra hij naar buiten kwam, schrokken ze en gingen er vandoor. Door de politie is met auto’s en een motor de omgeving afgezocht maar zij hebben de daders, voor zover bekend, niet kunnen vinden.

Vermoedelijk gaat het hier om twee jongens tussen de 16 en 22 jaar. Beide droegen een petje. Eén van de twee droeg een donkerblauwe, soort ski-jas en de ander droeg ook een donkere jas waarvan de kleur niet goed te zien was.

Inbraak wel geslaagd

Een eindje verderop bij Kievitsdel aan de Ridder van Rappartlaan was de inbraak helaas wel geslaagd. Die moet eerder tussen 3 maart 12:00 uur en 4 maart 15:30 gepleegd zijn.

Uit berichten op Facebook en Twitter valt op te maken dat er ook vermoedelijke inbrekers tussen de clusterwoningen zijn gespot vrijdagavond 4 maart. Blijf dus opletten. Een goede manier om met buurtbewoners alert te kunnen zijn, is het opzetten van een Whatsapp-buurt. Lees daar hier meer over.

Heeft u iets gezien, of misschien de twee jongens van de poging later die dag? Bel de politie via 0900-8844

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen