Prachtig weer en ruim 32.000 wandelaars 72e Airborne Wandeltocht

Foto: Berry de Reus

32.809 wandelaars hebben afgelopen zaterdag deelgenomen aan de 72e Airborne Wandeltocht een stijging ten opzichte van vorig jaar.

Vroeg in de ochtend werd al duidelijk dat het een zonovergoten dag zou worden en was het al druk op het sportpark Hartenstein.

De 72e editie kan weer als succesvol worden beschouwd.

Het werd al vroeg duidelijk dat enorme groepen mensen op weg waren naar Oosterbeek om deel te nemen aan deze herdenkingstocht.

Onder deze groep wandelaars ook de vier wandelaars van het 1e uur. Vier heren die aan alle wandeltochten hebben deelgenomen. De burgemeester van Renkum liep deze zaterdag ook mee waar de leden van het college zich bij hadden aangesloten.

Tour

De eregasten, de negen veteranen hebben een fantastisch weekend gehad met als hoogtepunt de tour over de Utrechtseweg.

Piper Dennis van Asselt van de Pegasus Pipes & Drums (uit Barneveld) liep voor de wagens met veteranen uit. Ontroerende momenten voor de veteranen, wandelaars én toeschouwers.

Later die middag zaten de veteranen langs de Utrechtseweg tegenover de tribune volop te genieten van alle aandacht die zij kregen. Met name waren ze geroerd door de wandelende kinderen die zwaaiden en een handje kwamen geven.

Zie ook: De 72 Airborne Wandeltocht was er weer één om nooit te vergeten

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen