Kat dood door muskusrattenklem in Oosterbeek

Foto: Dierenambulance Nederrijn

Een voorbijganger heeft woensdagochtend een akelige vondst gedaan in Heemtuin De Zomp. Hij trof een dode kat aan in een muskusrattenklem.

Hij belde daarop de dierenambulance Nederrijn.

Ontdaan

De kat is opgehaald en opgebaard voor de eigenaar die natuurlijk erg ontdaan is. Buiten dat, ook erg verontwaardigd dat de kat is overleden middels een klem die voor muskusratten bedoeld is.

“Nadere inspectie van de situatie riep vragen bij ons op.”schrijft de dierenambulance op haar Facebookpagina.

“De rattenklem bleek namelijk niet van een type te zijn dat doorgaans door particulieren wordt gebruikt, maar door de manier waarop de klem gezet was werd ook duidelijk dat het ding niet door een professionele bestrijdingsdienst ingezet is.”

“Waar de klem precies is geplaatst weten we ook niet; het is namelijk mogelijk dat de kat met de klem om zijn nek is gaan rennen. Wel is zeker dat dergelijke klemmen een gevaar voor dieren en mensen kunnen vormen.”

Handhaving

Er is daarop contact gezocht met Team Handhaving van de gemeente Renkum. Samen is de omgeving onderzocht maar er werden geen andere klemmen aangetroffen.

Dit betekent echter niet, dat ze er niet zijn. De buurtbewoners zijn daarom ingelicht en men vraagt iedereen alert te zijn. Laat je hond daar in ieder geval niet los lopen.

Zie je een klem? Of een verdachte situatie die hiermee te maken kan hebben? Meldt dit dan bij de politie via nummer 0900-8844 of met team Handhaving van de gemeente Renkum op het nummer (026) 33 48 111

article
42092
Kat dood door muskusrattenklem in Oosterbeek
Een voorbijganger heeft woensdagochtend een akelige vondst gedaan in Heemtuin De Zomp. Hij trof een
https://renkum.nieuws.nl/nieuws/42092/kat-dood-muskusrattenklem-oosterbeek/
2018-10-10T21:12:35+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/277/2018/10/10204646/muskusrattenklem.png
dierenambulance Nederrijn, muskusrattenklem, Renkum Nieuws
Nieuws