Kerken delen Kerstpakketten uit en kunnen wel wat hulp gebruiken

kerken delen kerstpakketten uit
kerken delen kerstpakketten uit
Foto: Raad van Kerken

Stille armoede en eenzaamheid, het komt vaker voor dan gedacht en daar moet meer aan worden gedaan. Dat is de motivatie voor het organiseren van de Kerstpakketten actie door de Raad van Kerken Oosterbeek e.o.

Voor de 21e keer wordt door de kerken van Oosterbeek kerstpakketten, kerstlekkernijen en geld ingezameld.

Minimum

De pakketten zijn bestemd voor inwoners in de dorpen van de gemeente Renkum die rond of onder het minimum leven, en waarvoor Kerst helemaal niet vanzelfsprekend een mooie periode is met gezelligheid, saamhorigheid en bezinning, laat staan van lekker eten en drinken.

Adressen van deze gezinnen worden strikt vertrouwelijk aangeleverd door lokale welzijnsorganisaties of hulpverleners zonder dat daarbij lidmaatschap van een kerk of levensbeschouwing van belang is. De groep die kan worden verrast met een pakket groeit elk jaar waardoor er ook extra levensmiddelen en lekkernijen moeten worden gekocht.

Dat zijn dan vaak spullen die normaal niet op de wekelijkse boodschappenlijst staan, of via een voedselbank worden aangeleverd. De pakketten worden zodanig samengesteld dat ze passen bij de gezinnen en mensen die ze ontvangen.

Inleveren

Evenals het vorig jaar hopen de vrijwilligers van de Raad van Kerken circa 125 pakketten te kunnen maken en rondbrengen. Elk jaar ondervinden deze vrijwilligers vooral veel blijdschap voor het gebaar dat er aan je is gedacht.

Kerstpakketten of losse (kerst) levensmiddelen kunnen worden ingeleverd in de hal van de kerken op zondag 9 of 16 december, of bij achteringang van de Vredebergkerk aan de Van Toulon van der Koogweg 3 in Oosterbeek op donderdag 20 december tussen 19.00 en 20.00 uur.

“Inpakkers heb ik gelukkig ondertussen genoeg.” vertelt Frans Kappen, “Ik ben nog wel op zoek naar chauffeurs (met auto) die op vrijdag 21 december vanaf 12.30 uur pakketten willen rondbrengen.” Frans kun je bereiken via onderstaande gegevens

Doneren mag ook

Een donatie kan worden overgemaakt op het IBAN nummer van de Raad van Kerken Oosterbeek e.o.: NL34INGB 0005270000 onder vermelding van Kerstpakkettenactie 2018.

Voor verder informatie:
Frans Kappen
t: 06-13260803
e: [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen