Stijn Peters motiveert Doorwerth voor Serious Request

Doneren bij de Poort
Doneren bij de Poort
Foto: Renkum Nieuws

Initiatiefnemer Stijn Peters heeft contact gezocht met diverse mensen in Doorwerth om iets te organiseren voor de Serious Request LifeLine die in de vroege nacht van 23 december door onze gemeente komt.

Reden voor een aantal Doorwerthenaren om de handen ineen te slaan, onder de noemer: Doorwerth voor elkaar.

Reanimatie in Nederland

Op heel veel locaties in Doorwerth komen bussen te staan waar je een donatie kwijt kunt. Het bedrag maakt echt niet uit, de intentie is van belang. Doorwerth koos ervoor om de Rode Kruis Actie Reanimatie in Nederland aan te wijzen als doel waar de bijdrage naar toe gaat.

Het is bewezen dat een hoop ellende kan worden voorkomen als bij een probleem tijdig, vakkundig en adequaat wordt ingegrepen. Daar is best aandacht voor, er hangt op veel plaatsen al een AED apparaat, maar het is ook van belang dat er kennis en vaardigheid ontwikkeld gaat worden om in een aantal gevallen per jaar te voorkomen dat iemand overlijdt, terwijl dat niet nodig is. Zeker in een omgeving met veel, kwetsbare, ouderen een must.

Allemaal naar de Poort

De Poort van Doorwerth zal die nacht open zijn om je te ontvangen, om de DJ’s te ontvangen en iedereen van warme chocomel of koffie te voorzien. Naast een geweldige cheque zou het helemaal fantastisch zijn als men massaal aanwezig is.

Goed, het is vroeg maar hoe leuk zou het zijn als er veel mensen aanwezig zijn om de cheque te overhandigen in dorpshuis de Poort van Doorwerth? Heb je zelf iets georganiseerd voor één van de doelen van Serious Request, kom dan ook naar de Poort. Denk eraan dat de DJ’s geen cash geld aannemen maar je kunt wel bij ze pinnen!

Voor meer informatie kun je terecht bij De Poort van Doorwerth, Ellen Rozenboom of bij The Read Shop Doorwerth, Ben Berendsen. Op de Kom in Actie-pagina van Stijn kun je ook doneren.

Wil je ook meedoen? Lees dan:

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen