Politie Sportvereniging Renkum reikt onderscheidingen uit

Cees Wichhart, Peter van Drunen, Frans Peters, Gerrit Eijmers en het bestuur
Foto: Politie Sportvereniging

Vier onderscheidingen zijn er door de Politie Sportvereniging Renkum (PSV) uitgereikt tijdens de nieuwjaarsreceptie op 5 januari. Een drietal leden werden Lid van Verdienste en één Erelid.

De jaarlijkse nieuwjaarsreceptie voor de leden van de Politie Sportvereniging ‘Renkum’ , organisator van de Airborne Wandeltocht is deze keer wel een heel bijzondere geweest.

Belang van vrijwilligers

Voorzitter Wilma Luckel benadrukte vanaf het begin in haar speech het belang van de vrijwilligers door de jaren heen. Zonder deze vrijwilligers zou het onmogelijk zijn deze herdenkingstocht te organiseren.

Oud-bestuurslid Peter van Drunen heeft de onderscheiding ‘Erelid’ ontvangen. Peter is sinds 1982 lid van de vereniging en heeft 23 jaar in het bestuur gezeten waar hij verschillende functies heeft bekleed; zo was hij o.m. secretaris en heeft hij jarenlang de organisatie rondom de medische dienst op zich genomen.

Grote bloemstuk

Daarnaast zijn Frans Peters, Gerrit Eijmers en Cees Wichhart, medewerkers vanaf zo ongeveer het eerste uur, benoemd tot ‘Lid van Verdienste’ van de vereniging. Tot op de dag van vandaag zorgen zij er voor dat, met name, het bloemstuk wordt gemaakt. In vroegere jaren tekenden zij ook nog alles zelf uit maar tegenwoordig worden zij daarin geholpen door computertekeningen.

Met zichtbare ontroering en trots ontvingen zij de onderscheiding. Het bestuur bedankte hen nogmaals met deze erkenning. Eens te meer werd duidelijk dat de vereniging niet zonder de steun van deze trouwe medewerkers kan.

Zie ook: Dossier: 72e Airborne Wandeltocht