Eerste prijzen dansgardes De Dolle Instuivers op Dansgarde Festival

Foto: DDI

De dansgardes van carnavalsvereniging De Dolle Instuivers in Renkum deden afgelopen zondag mee aan het Dansgarde Festival in Olst(O).

Zowel de Prinselijke Garde als de Jeugdgarde nam prijzen mee naar huis.

Iesselzotten

Carnavalsvereniging Iesslotten uit Olst organiseerde alweer het 33e Dansgarde Festival waar dansgardes uit heel Nederland zich voor aan konden melden. In diverse leeftijdsgroepen konden de gardes meedoen met twee dansen; de garde- en showdans.

Voor deze Renkumse gardes was het voor het eerst dat zij zich voor een danswedstrijd inschreven en uiteraard deden zij aan beide dansen mee. Met resultaat! In de hoofdklasse won de Prinselijke garde de 1e plaats met hun gardedans, zij kregen hiermee de wisselbeker Gardedans uitgereikt. Met één puntje verschil met de winnaar, wonnen zij de 2e plek met de showdans.

De Jeugdgarde van de Instuivers danste ook de sterren van de hemel. Zij wonnen met hun showdans de 1e plek! Hun gardedans verdiende de 4e plaats.

De gardes staan onder leiding van Wendy Steyvers-Gunsing en Sanne Hageman, zij schreven de choreografie en Sanne maakt ook deel uit van de Prinselijke garde. De dansen terugzien doe je hier:

Dossier: Carnaval
'
article
44996
Eerste prijzen dansgardes De Dolle Instuivers op Dansgarde Festival
De dansgardes van carnavalsvereniging De Dolle Instuivers in Renkum deden afgelopen zondag mee aan het
https://renkum.nieuws.nl/nieuws/44996/eerste-prijzen-dansgardes-de-dolle-instuivers-op-dansgarde-festival/
2019-01-21T14:31:42+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/277/2019/01/21142827/beide-gardes.jpg
1e plaats, carnaval, Carnavalsvereniging De Dolle Instuivers, Dansgarde Festival, Dansgarde Festival Olst, De Dolle Instuivers, Renkum, Renkum Nieuws, wisselbeker
Kunst&Cultuur, Nieuws